Pariste Gezilecek Yerler




pariste gezilecek yerler, pariste görülecek yerler, paris görülmesi gereken yerler, paris gezilmesi gereken yerler, Eiffel kulesi, paris nerededir,fransada gezilecek yerler, fransanın başkenti neresidir,eiffel nerededir, cafe de paris soslu yemek, paris şanzelize, paris Champs-Élysées,concorde meydanı, concorde meydanı nerededir, pariste ulaşım konularını içeren yazımız yayınlanmıştır...
 
Eveeet Paris’te ne yapılır, nereler gezilir, neleeer neler yenir?

 
Kocaman bahçeleri var Paris’in. Yürümeyi sever misiniz bilmem ama bol bol yürüyün derim. Ben sanırım biraz seviyorum. Ama yurt dışında en güzel gezme yöntemi de bu. Hiçbir şeyi kaçırmıyorsunuz, gittiğiniz yerdeki yaşantıyı daha rahat takip ediyorsunuz..


Paris denilince akla ilk gelen haklı olarak Eiffel Kulesi. Sabahları demir yığını, akşamları gayet başarılı bir görüntü.. Ama o demir yığınının enn yukarısına çıktığınızda neden bu kadar ünlü olduğunu anlıyorsunuz. 3 katlı Eiffel’in en üst katında gördüğünüz her şey değişiyor bir anda.

Eiffel’e yürüyerek veya asansörle çıkabilirsiniz. Asansörle çıkacaksanız mutlaka ama mutlaka online kayıt yaptırın ki sıra beklemeyin. 1792 adet basamağı çıkarım ben diyorsanız, tercih sizin. Metroyla ulaşabilirsiniz. Online rezervasyon derken, şaka yapmıyorum, çok ciddi bir kalabalıkla karşılaşabilirsiniz. Olası intihar girişimlerine karşı etrafı tel örgü ile tamamen çevrilmiş. Asansörler bile o kadar kalabalık ki.. Kulede şampanya ve restoran fiyatlarının çok uygun olduğu söylenemez. Ama bir defa gidiyorum yapayım diyenlerdenseniz kaçırmayın. Biz yapmadık, kıyamadık paramızaJ Ama muhteşem manzarayı da kaçırmadık. Zaten etrafında cafeler var oralardan da yiyebilirsiniz. (Bir Hakeim Durağı metro)

Eiffel'den görünüm
Seine Nehri üzerinde bir bot turuna çıkabilirsiniz.

Şehri turlar ile gezebilirsiniz. Yürüyüş veya metro/yürüyüş kombinasyonları yapabilirsiniz.

Pek çok kişi Louvre Müzesi’ne girmeyi atlayabilir. Siz onlardan olmayınJ Çook müzesever bir insan değilim ama bu kadar güzelini görmemiştim. Tamamını gezecek vaktimiz olmadı, zira devasa bir yapı. Ancak görmeden gitmeyin bu şehirden.( Palais Royal Musee du Louvre metro durağı)

Notre Dame Katedrali’ne gidin. Muhteşem bir sıra vardı önünde ve bir türlü ilerlemek bilmediğinden girmedik biz. Gotik mimarinin en önemli yapılarından biri. Ancak 14. Yüzyılda tamamlanabilmiştir.

Şanzelize (The Avenue des Champs-Élysées)… Yürüyün de yürüyün, mağazalara girin çıkın. Hiçbir şey almasanız da gezinin. Concorde Meydanı’ndan Zafer Takı’na kadar olan alandadır. Metronun bir çok hattıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. (George V., Franklin D. Roosevelt, Champs-Élysées – Clemenceau, Charles de Gaulle – Étoile, Concorde istasyonlarını ulaşmak için kullanabilirsiniz.)

Disneyland. Sadece çocuklara değil büyüklere de fazlasıyla hitap ettiği ısrarla söyleniyor. Bizim vaktimiz kalmadı ancak siz vaktiniz olursa gidin tabi. Komple bir günü ayırmanız gerektiği söylenmekte.

Alışveriş dersenizz.. Galeries Lafayatte de saatlerinizi geçirebilirsiniz. Baya büyük kendisi. O civarlarda yer alan macaron dükkanlarına uğrayın, alın ve yiyinJ Nasıl başardık bilemiyorum ama o dönem baya lüks mağazalar fuarı tarzı bir yere girmiştik. Beynimiz döndü adeta.. Yine Louvre müzesi yakınlarında, her ülkeden insanın çalıştığı birkaç katlı bir tax free mağazası var. Gözlükler, makyaj malzemeleri, parfümler vb.

Oralara kadar gitmişken bi cafe de paris soslu bir şeyler yemeden gelmeyin. Biz l'Entrecote’de yedik. Baya da hoşumuza gitti. Şanzelize’ye yakın bir lokasyonda. Patates kızartmaları nedense çok hoşumuza gitti. Haala sayıklıyoruz o kızartmaları.

Ara sokaklarda oturun bir şeyler için. Keyif alın derim. Biz giderken çok önyargılıydık. Paris bize hep itici gelmiştir. Ama baya beğendik açıkçası. 

Muhteşem bir metro ağı bulunuyor Paris’te. RER ve şehir içi metro hatlarını kullanabilirsiniz. Ama istasyonlarda gittikçe insanların ne kadar değiştiğine inanamazsınız. En güzel yanı ise metroda her an müzisyenler ile karşılaşma ihtimaliniz. Çok keyifliJ Otelinizi mutlaka metro ağına göre seçin, zira her saat her bölgede metro işlemiyor. (gece belli bir saatten sonra)Belli bir saatten sonra ise güvenliğinize dikkat edin mutlaka.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}