30 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 30 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 30 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta elmalı kurabiye tarifi, oktay usta makarna tarifi, oktay usta cheesecake tarifi


 
 
 
 
Hafta içi her gün muhteşem
tariflerle ekrana gelen
Yeşil Elma'nın tüm
tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Portakallı Cheesecake Tarifi:

3 paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağı
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
500 gr labne peyniri
1 paket krema
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 poşet köpürtülmüş şanti

Hazırlanışı: Bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getiriyoruz. Toz bisküviyi büyük bir kaseye döküyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Kelepçeli kek kalıbının zeminini yağlı kağıtla kapatıyoruz, kenarlarını kıvırıyoruz. Kalıbı da bir tepsiye koyuyoruz. Yağlı kağıdı ve kalıbı erimiş tereyağından biraz kullanarak yağlıyoruz. Erimiş tereyağını da toz bisküviyle iyice karıştırarak yediriyoruz. Kalıbın zeminine tereyağlı bisküviyi koyuyoruz ve bastırarak sıkıştırıyoruz.
Ayrı bir karıştırma kabına labneyi koyuyoruz, yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kremayı, vanilyayı ve unu da koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Bu karışımı da bisküvi tabanının üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında turbosuz olarak pişiriyoruz. Sosu için, portakal suyunu ve mandalina suyunu küçük bir tencereye döküyoruz. Nişastasını ve toz şekerini koyup çırpma teliyle hızlıca karıştırıp ocak üzerine alıyoruz. Ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Sosun kıvamı koyulaşıp kaynayınca ocaktan alıyoruz. Pişmiş ve soğumuş olan kekin üzerine sosu döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerini köpürtülmüş şantiyle süsleyerek servis ediyoruz.

Pırasalı Pastırmalı Börek Tarifi12 milföy yaprağı
2 yufka
1 kg pırasa
100 gr pastırma
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 şişe maden suyu
2 yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
yumurta sarısı
çörek otu

Hazırlanışı: Pırasayı ince ince doğruyoruz. Pastırmayı da doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve pırasayı koyup soteliyoruz. Pastırmayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.
İç harcı soğumaya bırakıyoruz. Maydanozu doğrayıp ilave ediyoruz. Milföy hamurlarının 6 tanesini dikdörtgen oluşturacak şekilde diziyoruz. Kenar kısımlarına su sürüp, kenarlarını hafif üstüste koyup parmak uçlarımızla bastırarak birbirine yapışmasını sağlıyoruz. Üzerine hafif un serperek kalıp büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına milföy hamurunu seriyoruz. Milföyün üzerine 1 yufkayı bölüp dalga vererek koyuyoruz. Üzerine iç harcı koyuyoruz. Diğer yufkayı da üzerine yine parça parça koyuyoruz. Kalan 6'lı milföy hamurunu da diğerlerine yaptığımız gibi birleştirip biraz açıyoruz. Böreğin üzerine de milföyü seriyoruz. Kenarlarını bıçakla ya da yassı bir araçla içe doğru sokuyoruz. Dilimliyoruz.
Sosu için, 1 yumurtayı karıştırma kabına kırıyoruz, zeytinyağını ve maden suyunu döküyoruz. Biraz tuz atıp çırpma teliyle karıştırıyoruz. Sosu, dilimlediğimiz böreğin üzerine kepçeyle döküyoruz. Sosunu tamamen çekince bir yumurta sarısını fırçayla üzerine sürüyoruz, çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Tavuklu Makarna Tarifi1 paket makarna
2 bütün tavuk göğüs
3 diş sarımsak
2 dal biberiye
1 kase domates sos
zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı: Makarnayı haşlıyoruz. Tavuk göğüs etini parmak gibi doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Tavaya tavukları koyuyoruz ve soteliyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Sarımsakları koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Domates sosunu döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Biberiye yaprakları koyuyoruz. Tavuk tamamen pişince ocaktan alıyoruz. Pişirdiğimiz makarnayı süzüyoruz ve servis tabağına döküyoruz. Üzerine tavuğu dökerek servis ediyoruz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}