26 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 26 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 26 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi,



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen
Yeşil Elma'nın tüm
tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi1,5 kg tavuk kanadı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
kekik
karabiber
tuz
zeytinyağı
eriştesi: 3 su bardağı erişte
1 tutam fesleğen
3 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı

Hazırlanışı: Sarımsakları ince ince doğruyoruz. Geniş bir karıştırma kabına tavuk kanadı sosu için, zeytinyağı döküyoruz. Kekik, karabiber, tuz, sarımsak ve biber salçası koyuyoruz. Tavukları da kaba koyup karıştırıyoruz. İyice harmanlayıp sosluyoruz. Cam fırın kabına tavuk kanatlarını diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Tencereye su koyup kaynatıyoruz. İçine zeytinyağı ve tuz koyuyoruz. Su kaynayınca içine erişteyi koyuyoruz ve haşlıyoruz. Haşlanan erişteyi süzüyoruz. Fesleğeni ve sarımsağı doğrayıcıya koyuyoruz. Zeytinyağını ve tuzunu koyuyoruz. Doğrayıcıdan geçiriyoruz. Erişteyle fesleğenli sosu karıştırıyoruz ve servis tabağına döküyoruz. Kenarlarına tavuk kanatları koyarak servis ediyoruz.

Bademli Semizotu Salatası Tarifi:
1 demet semizotu
1 kıvırcık
yarım mor lahana
1 çay bardağı badem
1 tutam taze nane
1 limon
zeytinyağı

Hazırlanışı: Bademleri uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Fırın tepsisine koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Semizotunu, kıvırcığı ve taze naneyi doğruyoruz. Servis tabağına yayıyoruz. Üzerine zeytinyağını döküyoruz. Mor lahanayı rendeliyoruz. Yeşilliklerin üzerine tam ortaya rendelenmiş mor lahanayı koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı döküyoruz, limon suyunu sıkıyoruz. Son olarak üzerine kavrulmuş bademleri serperek servis ediyoruz.

Peynirli Üçgen Börek Tarifi

3 yufka
125 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kase lor peyniri
1 kase tulum peyniri
1 kase çerkez peyniri
1 tutam maydanoz
yumurta sarısı
çörekotu

Hazırlanışı : Tereyağını eritiyoruz ve zeytinyağıyla karıştırıyoruz. Yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine fırçayla yağ karışımı sürüyoruz. Yufkanın kenarlarını ortaya doğru katlayarak kare şekline getiriyoruz. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz.
İç harcı için, lor peyniri, tulum peynirini bir kaseye koyuyoruz. Çerkez peynirini de aynı kaseye rendeliyoruz. Maydanozu ince doğrayıp ilave ediyoruz ve harcı karıştırıyoruz. Kare katlanmış yufkaların üzerine de yağ karışımından fırçayla sürüyoruz. Kare yufkaları zarf şeklinde katlayınca iç kısmına denk gelecek şekilde iç harçtan parça parça koyuyoruz. Kare yufkaların köşelerini iç harçların üzerine üçgen şekilde katlıyoruz. Artan yağ sosumuza yumurta sarısını karıştırıp zarf böreklerin üzerine sürüyoruz. Çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Börekler çok şişerse üzerlerine kürdan batırıp indirebilirsiniz. Pişince zarf şeklindeki dört üçgeni bıçak kesiyoruz ve üçgen börekler elde ediyoruz.

Ekmek Kadayıfı Tarifi1 ekmek kadayıfı
1.250 gr toz şeker
1,5 litre su
1 limon
kaymak


Hazırlanışı: Ekmek kadayıfının bir katını, pişireceğimiz büyük bir tepsiye alıyoruz. Soğuk su dökerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir süre suyunu çektikten sonra, üzerine elimizle dikkatli bir şekilde bastırarak suyunu sıkıyoruz.
5 çorba kaşığı şekeri tavanın zeminine dökerek kısık ateşte erimeye bırakıyoruz. Şeker tamamen erimesine yakın 1 su bardağı suyu tavaya alıyoruz. 6,5 su bardağı suyu tencereye döküyoruz. Toz şekeri içine döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Limonun yarısını şerbetin içine sıkıyoruz. Diğer yarısını sıkmadan içine atıyoruz. Şerbet kaynayınca içine karamel sosu döküyoruz, karıştırıyoruz.
Tepsiyi kısık ateş üzerine alıyoruz. Tam ortasına bıçakla bir çizik atıyoruz. Ekmek kadayıfına aralıklarla 8 tane kürdan ya da çöp şiş batırıyoruz ki şerbeti daha iyi çeksin. Hazırladığımız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine kepçeyle döküyoruz. Kısık ateş üzerinde şerbeti çekmeye bırakıyoruz. Kaşık şeklindeki çelik kepçeyle tepsinin kenarındaki şerbeti ekmeğin üzerine döküyoruz. Tenceredeki şerbeti ara ara dökmeye devam ediyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Şerbetini tamamen çekince altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kaymakla beraber servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}