25 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 25 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 25 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, Nohutlu Mercimek Çorbası Tarifi,Beğendili Külbastı Tarifi,Muzlu Kremalı Kek Tarifi

 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen
Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..


Beğendili Külbastı Tarifi

500 gr. külbastı
1 tutam biberiye
zeytinyağı
tuz
değirmen karabiber
2 su bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri
4 köz patlıcan
3 köz kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
1 kase domates sos

Üzerine: 2 soğan,3 diş sarımsak, zeytinyağı

Hazırlanışı: Beğendisi için, köz patlıcan ve biberi ince ince doğruyoruz. Tencereye tereyağını ve unu koyuyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Patlıcan ve biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk süt koyup çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca içine kaşar peynirini rendeliyoruz, altını kapatıyoruz.
Külbastı eti dilimliyoruz. Üzerlerine biberiye yaprakları, tuz ve karabiber atıyoruz. Tavaya zeytinyağı koyuyoruz, dilimlenmiş külbastı etleri tavada yüksek ısıda çevirerek pişiriyoruz. Etler pişince doğrama tahtasına alıp dilimliyoruz. Domates sosu bir tavada kaynatıyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Etleri pişirdiğimiz tavaya zeytinyağı döküyoruz ve soğanla sarımsağı soteliyoruz. Tabağa beğendiyi döküyoruz. Üzerine domates sosu döküyoruz. Etleri üstüne koyuyoruz. Son olarak en üste sotelenmiş soğanları koyarak servis ediyoruz.

Muzlu Kremalı Kek Tarifi3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı toz fındık

Kreması: 2,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya

muz
frenk üzümü

Hazırlanışı: Kek kalıbını margarin ya da tereyağıyla iyice yağlıyoruz. İçine toz fındığı döküyoruz ve kalıbın tamamına yapışmasını sağlıyoruz. Kalan toz fındığı kekin harcına katmak için ayırıyoruz.
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ ve sütü döküyoruz, tekrar çırpıyoruz. Kakao, vanilya, kabartma tozu, toz fındık ve 6 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. Mikserle son kez iyice karıştırarak çırpıyoruz. Fındıkla mantoladığımız kek kalıbına kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirdikten sonra dereceyi 160'a düşürerek 20 dakika daha pişiriyoruz. Diğer yandan, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Keki fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kalıbından servis tabağına ters çevirerek çıkarıyoruz. Kremayı da ılıyınca çırpıyoruz ve kekin ortasındaki havuza kremayı döküyoruz. Üzerini frenk üzümü ve muz dilimleriyle süsleyerek servis ediyoruz.  

Patatesli Simit Poğaça Tarifi3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
tuz

içi için: 2 haşlanmış patates, 100 gr sucuk, 150 gr kaşar peyniri, tuz, karabiber

yumurta sarısı
çörekotu
susam

Hazırlanışı: İç harcı hazırlamak için; haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. Tuz ve karabiber atıp karıştırıyoruz. İçine kaşar peynirini rendeliyoruz. Sucuğu doğrayıp ilave ediyoruz.
Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yoğurt suyunu, zeytinyağını ve sütü döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Yavaş yavaş kenarlardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar -gerekirse arada az ılık su ilave ederek- yoğuruyoruz. Hamurdan 10 tane beze koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Hamurların üzerine elimizle bastırarak büyütüyoruz.
Hazırladığımız iç harçtan 10 tane top şeklinde yuvarlıyoruz. Elimizle açtığımız hamurların üzerlerine top şeklindeki harçları koyuyoruz. Hamurun kenarlarını, harcın üzerine doğru kapatıyoruz ve uçlarını büzüp yuvarlıyoruz. Yağlanmış, ortası delik kek kalıbına bu hamurları yanyana diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörekotu ve susam serpiyoruz. Mayalandırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Nohutlu Mercimek Çorbası Tarifi1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 havuç
1 soğan
1 patates
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
su
tuz

Hazırlanışı: Havucu, patatesi ve soğanı küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz. Soğanı kavuruyoruz, sonra havucu ve patatesi koyup kavurmaya devam ediyoruz. Mercimeği de koyup karıştırıyoruz. Çiğ kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra salçasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Sıcak su koyuyoruz. Et suyunu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sebzeler ve mercimek pişince blendırdan geçiriyoruz. Kıvamı koyu olursa sıcak su ekliyoruz. Küçük bir tavaya tereyağını ve nohutu koyuyoruz. Nohutu tereyağında kavuruyoruz. Çorbayı servis ederken üzerine tereyağlı nohutu döküyoruz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}