24 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 24 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 24 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, kadayıf tarifi, pita ekmeği nasıl yapılır

 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen
Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Soğanlı Pita Tarifi:

4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
4 soğan
100 gr kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
zeytinyağı
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

Hazırlanışı: Unu ve tuzu kaba alıp ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Biraz da ılık su ilave ediyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince dinlenmeye bırakıyoruz.İç harcı için, soğanları piyazlık doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve soğanları ilave ediyoruz. Sarımsakları doğrayıp ekliyoruz. Kıymayı koyup kavuruyoruz. Salçaları ilave ediyoruz ve soteliyoruz. Tuzunu, karabiberini ve toz kırmızı biberini ekliyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Son olarak maydanozu doğrayıp ilave ediyoruz. Hamurdan 20 tane beze koparıp yuvarlıyoruz. Bezelerin üzerine un serpiyoruz. Merdaneyle tatlı tabağından daha küçük hamurlar açıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilere açtığımız hamurlardan 5er tane yerleştiriyoruz. Hamurların üzerine iç harcı paylaştırıyoruz. Kalan 10 tane hamuru da iç harcın üzerine kapatıyoruz. Alttaki hamurların kenarlarına hafif su sürüyoruz ki yapıştırmak kolay olsun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kiremitte Patatesli Tavuk Tarifi:1 kg tavuk budu
4 patates
1 kase biberli domates sos
1 tutam taze kekik
4 diş sarımsak
kaşar peyniri
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
sıvıyağ
Hazırlanışı: Tavuk butları kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve tavuğu soteliyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Sarımsakları doğrayıp ekliyoruz. Domates sosunu döküp karıştırıyoruz.Pişmeye yakın tuzunu, karabiberini ve taze kekiğini koyuyoruz. Patatesleri soyup küp şeklinde doğruyoruz. Tencerede sıvıyağı ısıtıyoruz ve patatesleri kızartıyoruz. Yağdan aldığımız patateslerin tuzunu atıyoruz. Geniş ve yayvan bir güveç kabına tavuk soteyi koyup yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından alıyoruz üzerine kızarmış patatesleri koyuyoruz. Kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Toz kırmızı biber serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar peyniri eriyince servis ediyoruz.

Karnabahar Salatası Tarifi1 karnabahar
3 közlenmiş kırmızı biber
3 dal yeşil soğan
1 kase yoğurt
1 kase mısır
zeytinyağı
limon
toz kırmızı biber
tuz
Hazırlanışı: Karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz tencereye alıyoruz ve suyunu, tuzunu koyarak haşlıyoruz. Süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Servis tabağına karnabaharı koyuyoruz. Yoğurdu çırpıyoruz ve karnabaharın üzerine döküyoruz. Közlenmiş kırmızı biberleri, yeşil soğanı ince ince doğruyoruz, servis tabağına koyuyoruz. Mısırı serpiyoruz. Üzerine zeytinyağı, toz kırmızı biber ve tuz döküyoruz. Limon suyu sıkarak servis ediyoruz.

Kakaolu Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi400 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı ceviz
2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon


Hazırlanışı: Tel kadayıfı ince ince doğruyoruz. Büyük bir karıştırma kabına doğranmış kadayıfı alıyoruz. İçine sıvıyağı ve kakaoyu döküyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve ilave edip, harmanlıyoruz. Yağlanmış yuvarlak cam fırın kabına kadayıfın yarısını döküyoruz ve elimizle iyice bastırıp sıkıştırıyoruz. Cevizi el değirmeninden geçirerek öğütüyoruz. Kalıba bastığımız kadayıfın üzerine öğütülmüş cevizi serpiyoruz. Üzerine de kalan kadayıfı koyup elimizle iyice bastırıyoruz. Üzerine temiz bir ağırlık koyarak da sıkışmasını sağlayabiliriz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, toz şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Eğer kadayıfın yumuşak olmasını istiyorsak sıcak kadayıfa sıcak şerbet veriyoruz, kadayıfın çıtır kalmasını istiyorsak ılık kadayıfa ılımış olan şerbeti veriyoruz ve servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}