Nurselin Mutfağı Büzgülü Börek Tarifi



Nurselin Mutfağı Büzgülü Börek Tarifi, büzgülü börek nasıl yapılır, büzgülü bçörek tarifi, patlıcanlı börek tarifi, börek tarifleri, nurselin mutfağı 5 çayı büzgülü börek tarifi



BÜZGÜLÜ BÖREK TARİFİ

Malzemeler:
İÇ HARCI İÇİN:

5 adet orta boy patlıcan
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
 karabiber
 kimyon

HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
1 tatlı kaşığı sirke

Hazırlanışı:
Un, tuz, su ve bir tatlı kaşığı sirkeyi karıştırılır. Kıvama gelene kadar yoğurulur. Islak bezi üzerine örtüp dinlenmeye bırakılır. Patlıcanlar alacalı soyulur. Küçük küçük doğranır ve tuzlu suya atılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Tencerede yağ kızdırılıp soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Patlıcanların suyu sıkılarak soğanların üzerine ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince tuz, karabiber ve kimyon eklenip karıştırılır. Ardından soğumaya bırakılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Masanın üzerine nişasta serpilerek hamurlar açılır. 2 çorba kaşığı tereyağ erdirilmiş açılan yufkanın üzerine sürülür. Yufkanın bir ucunu oklavaya bir kat sarılır. Açıkta kalan kısmı ikiye katlanıp iç harçtan koyulur. Yufka harcın üzerine katlandıktan sonra oklava ile büzülür. Diğer bezeler de açılıp aynı şekil verilir. Tepsi yağlanır ve börekler dizilip üzerine yağ sürülür. Çörek otu ve susam serpiştirilip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}