Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 2 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 2 Temmuz 2015 perşembe gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Börek Portakallı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi- 2 Temmuz 2015, gülenay Portakallı Kemal Paşa Tatlısı tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Portakallı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi- 2 Temmuz 2015, Portakallı Kemal Paşa Tatlısı nasıl yapılır
Gülenay ile Pasta & Börek
Portakallı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi- 2 Temmuz 2015
Portakallı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi- 2 Temmuz 2015
Malzemeler:
1,5 bardak un
1,5 bardak irmik
4 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Sos İçin:
1 paket krema
300 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
1,5 bardak un
1,5 bardak irmik
4 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Sos İçin:
1 paket krema
300 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
Şerbet için su, şeker ve limon suyu kaynatılıp kıvamını alınca soğumaya bırakılır. Yumurta ve yoğurt çırpılır. Diğer malzemeler eklenip karıştırılır Aldığı kadar un ile yumuşak hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yapılır ve tepsiye dizilir.
180 derece sıcak fırında kızaran kadar pişirilir. Sos için krema ısttılarak çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Pişen sıcak tatlıya soğuk şerbet verilir ve çekmesi beklenir. sos ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder