Gülenay ile Pasta & Börek Portakallı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi- 2 Temmuz 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 2 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 2 Temmuz 2015 perşembe gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta &  Börek Portakallı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi- 2 Temmuz 2015, gülenay Portakallı Kemal Paşa Tatlısı tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Portakallı Kemal Paşa Tatlısı  Tarifi- 2 Temmuz 2015, Portakallı Kemal Paşa Tatlısı nasıl yapılır





Gülenay ile Pasta & Börek 
Portakallı Kemal Paşa Tatlısı Tarifi- 2 Temmuz 2015


Malzemeler:
1,5 bardak un
1,5 bardak irmik
4 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta

Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Sos İçin:
1 paket krema
300 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:
Şerbet için su, şeker ve limon suyu kaynatılıp kıvamını alınca soğumaya bırakılır. Yumurta ve yoğurt çırpılır. Diğer malzemeler eklenip karıştırılır Aldığı kadar un ile yumuşak hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yapılır ve tepsiye dizilir.
180 derece sıcak fırında kızaran kadar pişirilir. Sos için krema ısttılarak çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Pişen sıcak tatlıya soğuk şerbet verilir ve çekmesi beklenir. sos ile servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}