Pastane İzle 19 Haziran 2015 - TRT 1 19.06.2015 Vişneli Tel KadayıfTarifi.
Hazırlanışı:
Tereyağı eritilerek kadayıf tellerine iyice karıştırılarak yedirilir. Küçük fırın kaselerine kadayıf yerleştirilerek 180 derece fırında pişirilir.Krema ve pudra şekeri mikserle çırpılır. İçerisine labne peyniri eklenerek karıştırılır. Donmuş vişneler biraz tereyağı ve şeker ile birlikte tavada karamelize olana kadar pişirilir. Piştikten sonra içerisine nişasta eklenerek kıvamı artırılır. Kadayıflar piştikten sonra sıcak kadayıfa soğuk şerbet dökülür. Üzerine krema ve vişneli sos yayılarak, cevizle süslenir. Servis edilir.
Hazırlanışı:
Tereyağı eritilerek kadayıf tellerine iyice karıştırılarak yedirilir. Küçük fırın kaselerine kadayıf yerleştirilerek 180 derece fırında pişirilir.Krema ve pudra şekeri mikserle çırpılır. İçerisine labne peyniri eklenerek karıştırılır. Donmuş vişneler biraz tereyağı ve şeker ile birlikte tavada karamelize olana kadar pişirilir. Piştikten sonra içerisine nişasta eklenerek kıvamı artırılır. Kadayıflar piştikten sonra sıcak kadayıfa soğuk şerbet dökülür. Üzerine krema ve vişneli sos yayılarak, cevizle süslenir. Servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder