Pastane İzle 4 Haziran 2015 - TRT 1 04.06.2015 Tahin HelvasıTarifi
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
7 yemek kaşığı tahin
Hazırlanışı:
Çelik tencerenin içerisinde tereyağı ve un karıştırılarak kısık ateşte zaman zaman ocaktan alınarak kavrulur. Daha sonra ocaktan alınarak, içerisine pudra şekeri ilave edilerek şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Daha sonra tahin ilave edilerek iyice karıştırılır.Kalıplara doldurularak soğuduktan sonra servis edilir.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
7 yemek kaşığı tahin
Hazırlanışı:
Çelik tencerenin içerisinde tereyağı ve un karıştırılarak kısık ateşte zaman zaman ocaktan alınarak kavrulur. Daha sonra ocaktan alınarak, içerisine pudra şekeri ilave edilerek şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Daha sonra tahin ilave edilerek iyice karıştırılır.Kalıplara doldurularak soğuduktan sonra servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder