Pastane İzle 26 Haziran 2015 - TRT 1 26.06.2015 Ramazan Pidesi Tarifi.
Hazırlanışı:
Un, sıvı yağ, tuz, maya, şeker ve su iyice yoğurularak pürüzsüz bir hamur elde edilir. Hamur tepsiye koyularak iki katına gelene kadar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra el ile bastırılarak içindeki hava çıkarılır. Parmaklarla bastırılarak pide şekli verilir. Üzerine unlu su sürülür. Üzerine çörek otu serpilerek üzeri bez kapatılır ve tekrar mayalanmaya bırakılır.220 fansız fırında pişirilir. Fırına su serpilerek buharla pişmesi sağlanır.
Hazırlanışı:
Un, sıvı yağ, tuz, maya, şeker ve su iyice yoğurularak pürüzsüz bir hamur elde edilir. Hamur tepsiye koyularak iki katına gelene kadar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra el ile bastırılarak içindeki hava çıkarılır. Parmaklarla bastırılarak pide şekli verilir. Üzerine unlu su sürülür. Üzerine çörek otu serpilerek üzeri bez kapatılır ve tekrar mayalanmaya bırakılır.220 fansız fırında pişirilir. Fırına su serpilerek buharla pişmesi sağlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder