Nursel'in Mutfağı Şekerpare Tarifi 10 Haziran 2015 Sakarya



10 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 Haziran 2015 nurselin mutfağı Şekerpare  nasıl yapılır, 10 Haziran nurselin mutfağı Şekerpare  tarifi, Şekerpare malzemeleri, Şekerpare nasıl pişirilir,Şekerpare   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şekerpare , Nurselin mutfağı 10 Haziran çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 10.06.2015 Şekerpare Tarifi, nurselin mutfağı sakarya



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan şekerpare tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ŞEKERPARE

Malzemeler:

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 bardak su

 
Hamuru için:

2 su bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

yarım su bardağı irmik

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya


Üzeri için:

fındık


Hazırlanışı:

3 bardak şekere 3 bardak su eklenip şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. - Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. Bir tanesinin sarısı kenara ayrılır. Pudra şekeri, irmik ve un konur. Tereyağı eklenir. Kabartma tozu ve vanilyası konup hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanarak üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine dizilir. Ortalarına 1 bütün fındık batırılıp 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. - Fırından çıktığında geniş bir kaba alınan ve soğuyan şerbetin içine atılıp 10 dakika iyicene çekmesi beklenir. Şerbetini çekip yumuşayınca sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}