Nursel'in Mutfağı Kavurmalı Kürt Köftesi Tarifi 27 Haziran 2015 Van



27 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 Haziran cumartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 27 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kavurmalı Kürt Köftesi nasıl yapılır, 27 Haziran nurselin mutfağı Kavurmalı Kürt Köftesi tarifi, Kavurmalı Kürt Köftesi  malzemeleri, Kavurmalı Kürt Köftesi nasıl pişirilir, Kavurmalı Kürt Köftesi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kavurmalı Kürt Köftesi Tarifi , Nurselin mutfağı 27 Haziran cumartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 27.06.2015 Kavurmalı Kürt Köftesi Tarifi, nurselin mutfağı van



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kavurmalı Kürt Köftesi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KAVURMALI KÜRT KÖFTESİ

Malzemeler:
5 adet patates
3 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tutam reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su


köfte tarifleriSosu için:
300 g kavurma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı çökelek
3 diş sarımsak

Hazırlanışı:
Küçük doğranan soğanlar sıvı yağ gezdirilen tavaya alınıp kavrulur. Rengi dönünce biber ve domates salçası bırakılır. Kavurması eklenir ve sosu hazırlanır.
İnce bulgur geniş bir kaba alınır. Tuz atılır. Ilık su ile ıslatılıp şişmesi için dinlendirilir. Çok küçük doğranan soğan eklenir. Tutması için un katılır ve yumurta kırılır. Kuru reyhan ufalanıp özleşene kadar yoğurulur. Çiğ köfte gibi elde sıkılarak şekil verilir.
Küçük patatesler kabukları alınıp bol suda haşlanmaya bırakılır. (Patateslerinizin boyu büyükse 4'e bölüp haşlayabilirsiniz) biraz yumuşayınca elde sıkılan köfteler patateslere eklenir ve birlikte haşlanırlar. Köfteler yüzeye çıkınca patateslerle beraber kevgirle suyundan alınıp sunum tabağına konur. Suda inceltilip sarımsak atılan çökelekle (yoksa süzme yoğurtla) ve kavrulan kavurması ile servise alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}