Gülenay ile Pasta & Börek Programı Muhallebili Kadayıf Tarifi- 4 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Muhallebili Kadayıf  Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 4 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 4 Haziran 2015 çarşamba gülenay ile pasta börek Muhallebili Kadayıf  tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Muhallebili Kadayıf  nasıl yapılır, evde Muhallebili Kadayıf  nasıl yapılır



GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.


MUHALLEBİLİ KADAYIF


Hazırlanışı:
 350 gram tel kadayıf
 5 çorba kaşığı şeker
 3 çorba kaşığı tereyağı

Muhallebi İçin:
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 bardak krema

Hazırlanışı:
Süt, un, nişasta ve şeker  karıştırılarak ocakta kıvamını alana kadar pişirilir. Daha sonra içerisine yumurta sarısı eklenerek hızlıca karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Krema soğuduktan sonra içerisine vanilya ve krema eklenerek mikserle çırpılır. Tavanın içerisine tereyağı ve şeker alınır. Tereyağı eridikten sonra ufaltılmış tel kadayıf eklenerek rengi dönene kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır. Yuvarlak kabın tabanına kavrulan kadayıfın yarısı yayılır. Onun üzerine muhallebi daha sonra tekrar kadayıf teli dökülen tatlı buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}