gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Boşnak Mantısı Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 2 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 2 Haziran 2015 cuma gülenay ile pasta börek Boşnak Mantısı tarifi, Gülenay ile pasta börek bugün ne yapıldı, Boşnak Mantısı nasıl yapılır, evde Boşnak Mantısı nasıl yapılır
GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK
Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.
BOŞNAK MANTISI
Malzemeler:
Yarım kilo kıyma
1,5 kg. un
750 gr. kıyma
2 su bardağı sıvı yağ
750 gr. kıyma
2 su bardağı sıvı yağ
250 gr. tereyağ
Yarım kg. yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamurdan bezeler alınıp tepsi büyüklüğünde açılarak üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Bu şekilde hazırlanan yufkalar üst üste dizilir ve yaklaşık yarım saat dinlendirilir.
İçi için rendelenen soğan,kıyma ve baharatlarla yoğurulur.
Hamur dinlendikten sonra önce el ile daha sonra düz bir zemin üzerinde kenarlarından çekilerek büyütülür. Açılan yufkanın kenarına iç harçtan koyularak rulo haline getirilir ve bıçak yardımıyla küçük küçük kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. En son olarak üzerlerine çok az sıvı yağ sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Yarım kg. yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamurdan bezeler alınıp tepsi büyüklüğünde açılarak üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Bu şekilde hazırlanan yufkalar üst üste dizilir ve yaklaşık yarım saat dinlendirilir.
İçi için rendelenen soğan,kıyma ve baharatlarla yoğurulur.
Hamur dinlendikten sonra önce el ile daha sonra düz bir zemin üzerinde kenarlarından çekilerek büyütülür. Açılan yufkanın kenarına iç harçtan koyularak rulo haline getirilir ve bıçak yardımıyla küçük küçük kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. En son olarak üzerlerine çok az sıvı yağ sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder