Gülenay ile Pasta & Börek Cepli Poğaça Tarifi- 16 Haziran 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı,pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 16 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 16 Haziran 2015 salı gülenay ile pasta börek izle,Gülenay ile Pasta & Börek Cepli Poğaça Tarifi- 16 Haziran 2015





Gülenay ile Pasta & Börek Cepli Poğaça Tarifi- 16 Haziran 2015

2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker
1 paket toz maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamur arasına sürmek için 1 çay bardağı sıvı yağ
Arasına: Kaşar peyniri, Domates, Maydanoz

Maya, ılık süt ve şeker karıştırılıp 5 dakika bekletilir. Sıvı yağ, tuz ve aldığı kadar un ile yumuşak hamur yoğrulur. Üstü kapalı 30-40 dakika mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur portakal büyüklüğünde bezelere ayrılıp tek tek açılır. Açılan hamura sıvı yağ sürülüp ikiye katlanır ve D şeklini alınır. Tekrar yağ sürülüp ikiye katlanır ve resimdeki şekli alınır. Şekil alan hamura yumurta sarısı sürülüp 180 derece sıcak fırında pişirilir. Pişen poğaçalar ılıyınca cep kısımları domates, kaşar peyniri ve maydanoz ile doldurulup servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}