26 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası Tarifi



yeşil elma 26.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası  tarifi, yeşil elma Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası  nasıl yapılır,Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası malzeme listesi, Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası  tarifi,Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası nasıl yapılır,Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası   nasıl yapılır, Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası tarifi, yeşil elma bugün, 26 haziran 2015 cuma yeşil elma tarifleri, 26 haziran 2015 cuma oktay usta tarifler,Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası  nasıl yapılır, evde Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası nasıl yapılır, 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

Dondurmalı Vişneli İrmik Helvası

Malzemeler:
3 su bardağı irmik
150 gr tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
yarım çay barağı sıvı yağ

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su

Sosu için:
1 kase vişne
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı su

Servisi için:
dondurma

Hazırlanışı:
sıvı yağda dolmalık fıstık, irmik kavrulur. Tereyağı eklenerek irmiğin rengi değişene kadar kaşıkla sürekli karıştırılır. Ayrı bir tencerede şerbet için süt, su ve toz şeker kaynatılır. İrmik kavrulunca sütlü şerbet eklenerek ocağın altı kapatılır. Dinlenmeye bırakılır. Helva ılıyınca karıştırılır.
Vişneler küçük bir tencereye alınarak toz şeker ve nişasta eklenir.suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra soğumaya başladığında soğuk su ile kıvamı açılır. Baton kek kalıbının içine kesilen buzdolabı poşeti yayılır. İçerisine helva dökülerek bastırılır. Servis tabağına ters çevrilen helvanın üzerine dondurma koyulup vişne sosu dökülerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}