Elif Korkmazel ile birlikte hafta içi her gün saat 15:30'da Kanaltürk ekranlarındayız.
18.06.2015 Elifin Ramazan Sofrası Muhallebili Güllaç Tarifi
6 güllaç yaprağı
Muhallebisi:
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
5 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı gülsuyu
1 paket vanilya
Üzerine: toz antep fıstığı, nane
MUHALLEBİ için 2 su bardağı süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine kalan 2 su bardağı süt, gülsuyu ile vanilya
koyup, karıştırın. Bu şekilde muhallebi kıvamı alıp, sütü çekince ılınmaya bırakın. Güllaç yaprağının üzerine 2-3 çorba kaşığı sürün ve rulo yapın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın. Gül şekli verin ve servis tabağına alın. Üzerini toz antepfıstığı ve nane ile süsleyip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder