TRT 1 26.05.2015 İyi Fikir Antakya Yemek Tarifleri Şişberek (Nohutlu Mantı Çorbası)Tarifi
İçine: 200 gr yağsız kıyma
1 soğan
Kuru nane karabiber
Zeytinyağı
5-6 dal maydanoz
Haşlama suyu:
200 gr haşlanmış nohut
350 gr tuzlu yoğurt-Antakyaya özel. Yoğurda kaya tuzu
koyarakta elde edebiliriz.
2 litre su
Hamuru:
2 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
su
Hamuru rulo haline getirip küçük küçük kesiyoruz. Bu parçaları
bol una batırıp yassılaştırıp kıymasını içine koyalım. Yarım daire şeklide
kapatalım. Dışa doğru iki ucunu birleştirelim. Tencereye su yoğurt koyuyoruz. Nohutu
ekliyoruz. Kaynatıyoruz. İçine mantılarımızı ekliyoruz. 20 dakika civarında
sürüyor pişmesi. Pişmeye yakın başka bir tavada zeytinyağını kızdırıyoruz. Nane katıyoruz. Kaynamakta olan mantıya kızdırdığımız yağı ekliyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder