Şef Deniz Orhun’la birlikte hafta içi her gün saat 15:00 ‘de TRT1 ‘de ekranlarındayız.
Farklı tatlı tarifleri, pasta ve unlu, unsuz fırın ürünleri yapmanın püf noktaları… Deniz Orhun PASTANE’nin tüm sırlarını sizlerle paylaşıyor. Tüm tarifler programla beraber "renklitopuklar.blogspot.com"da
Yaban Mersinli Kek Tarifi
Yaban Mersinli Kek Tarifi
- 300 gr. tereyağı
- 2 su bardağı şeker
- 6 yumurta
- Vanilya
- 4,5 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı süt
- Limon
- Yaban mersini
Süslemek için:
- Pudra şekeri
- Tereyağı
- Krem peyniri
Yapılışı:
Tereyağ ve şeker el ile iyice yoğurulur. Yumurta,eklenir çırpılır. Un eklenir çırpılır. Süt eklenip karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ilave edilip çırpmaya devam edilir. Ceviz parçaları ve yarım limonun suyu sıkılır. Vanilya tozu eklenip çırpılır. Kalıba dökülür. Üzerine yaban mersinleri eklenir batırılır içine fırına verilir. 180 derece fansız ayarda fırın ısıtılır. Oda sıcaklığında tereyağ karıştırma kabına alınır üzerine pudra şekeri ve krem peynir eklenip çırpılır. Kekin üzerine bu krema sürülüp servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder