Nursel'in Mutfağı Samsades Tarifi 28 Mayıs 2015 Seferihisar



28 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Mayıs perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Samsades  nasıl yapılır, 28 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Samsades  tarifi, Samsades  malzemeleri, Samsades  nasıl pişirilir, Samsades   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Samsades  , Nurselin mutfağı 28 mayıs perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.05.2015 Samsades  Tarifi,



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Samsades   tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

SAMSADES

Malzemeler:

Hamur İçin:

5 su bardağı un

1 fiske tuz

su


İç Harcı İçin:

500 gram tatlı lor peyniri

2 çay kaşığı tarçın

yarım su bardağı toz şeker


Şerbeti İçin:

4 su bardağı şeker

5 bardak su

2 çay kaşığı tarçın


Kızartmak İçin:

sıvı yağ


Hazırlanışı:

Şeker, su ve tarçın ocakta pişirilerek şerbet hazırlanır. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.  Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Kolay açılması için 10- 15 dakika dinlendirilir.  Ezilen lor peynirinin içine toz şeker ve tarçın atılıp harmanlanır ve iç harcı hazırlanır.  Dinlenen hamurdan 5 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Çok uzun olacağından dolayı şeritler de ortadan ikiye kesilir. Uç kısımlarına iç harç konur ve muska şeklinde üçgen olarak sarılıp sonda kalan hamur suya batırılıp yapıştırılır. Bol yağda kızartılır ve alınır alınmaz soğuyan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunum tabağına alınır ve servise hazırdır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}