Nurselin Mutfağı 5 Mayıs 2015 Perde Pilavı Tarifi



5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 Mayıs salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Perde Pilavı nasıl yapılır, 5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Perde Pilavı tarifi, Perde Pilavı malzemeleri, Perde Pilavı nasıl pişirilir, Perde Pilavı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Perde Pilavı, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı  05.05.2015 Perde Pilavı Tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Perde Pilavı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

PERDE PİLAVI

Malzemeler:
1 kg tavuk eti
4 su bardağı pirinç
1 su bardağı tuzsuz badem
yarım su bardağı dolmalık fıstık
yarım su bardağı kuş üzümü
150 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı biber
1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru İçin:
5 su bardağı un
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Un, yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı,sıvı yağ ve tuz karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurularak dinlenmeye bırakılır.Tavuk gögsü haşlanır. Haşlandıktan sonra didilerek yağda kavrulur. Bademler ve dolmalık fıstık ayrı bir tavada biraz yağda kavrulur. Ayrı bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağ ve tereyağında pirinçler kavrulur.Üzerine tavuk suyu ilave edilerek pilav pişmeye bırakılır. Piştikten sonra içerisine kuş üzümü, karabiber, tarçın, kavrulan badem ve dolmalık fıstık ilave edilerek karıştırılır.Perde pilav tenceresinin içi yağlanır ve yağın donması için dolapta bekletilir.Yağı donunca tencerenin içine bademler yerleştirilir. Dinlenen hamur oklavayla açılır. Açılan hamur  tencerenin tabanına yerleştirilir. En alt kısmına biraz tavuk eti yerleştirilir. Üzerine biraz pilav yayılır.Sırayla bu işleme devam edilir.Sarkan hamur üstüne kapatılarak kızarana kadar 180 derecede fırına verilir. Kızarınca fırından alınıp ters çevrilir. Dilimlenerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}