TÜRK KAHVELİ EKLER
Malzemeler:
Ekler Hamuru için: 250 ml. su
110 gr. tereyağı
175 gr. un
Bir tutam tuz
5-6 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı demlenmiş Türk kahvesi
Pastacı kreması için:
500 ml. süt
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
½ su bardağı demlenmiş Türk kahvesi
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 avuç file badem
Hazırlanışı:
Hamur için:
Su, tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine Türk kahvesini ekleyin teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
5 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 6′ıncı yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve tepsiye orta boy halkalar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, badem serpin.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Kreması için:
Tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve iyice çırpın. Ardından ateşin üzerine alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. İyice soğutup, sıkma torbasına alın.
Fırından çıkan halkaları soğuttuktan sonra yatay olarak ikiye kesin. Ortasına kremayı sıkın ve üstüne diğer yarımı kapatın, pudra şekeri serpin. Hepsini bu şekilde hazırlayıp servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder