Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
MISIR EKMEKLİ KIYMALI PAY
Malzemeler:
Kıymalı Harç için: 500 gr. dana kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
3-4 adet domates – soyulmuş, doğranmış
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Ara Kat için:
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
Mısır Ekmekli Kat için:
Mısır Ekmekli Kat için;
4 su bardağı Mısır unu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Kıymalı harç için malzemeler yemeklik doğranır. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Kıyma ilave edilerek pişirilir. Ardından soğan ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Soğan yumuşayınca biber ve sarımsak eklenir. 1-2 dakika daha kavrulup domates, tuz ve karabiber eklenir, domatesler biraz suyunu çekince altı kapatılır ve kıymalı harç fırın kabının içine alınır. Üzerine kaşar peyniri gezdirilir.
Mısır ekmeği için, mısır unu, un, tuz, şeker ve kabartma tozu karıştırılır. Ortasına diğer malzemeler eklenerek iyice karılır. Fırın kabındaki kıymalı harcın üzerine mısır ekmeği harcı yayılır.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir. 10-15 dakika dinlendirilip sıcak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder