DİLİM PİZZA
Malzemeler:
Hamuru için: 3,5 su bardağı un
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Domates sosu için:
200 gr konserve domates
2 diş sarımsak
Taze fesleğen
Tuz
Karabiber
Toz şeker
Zeytinyağı
Üstü için:
4-5 adet sosis
4-5 adet mantar
2 avuç dilim siyah zeytin
2 avuç kaşar peyniri – rende
Hazırlanışı:
Pizza hamuru için olan tüm malzemeler iyice yoğurulur. Daha sonra üstü kapatıp, 1-1,5 saat mayalanmaya bırakılır.
Domates sos için; bir sos tenceresine zeytinyağı dökülür, sarımsaklar ilave edilir ve 1 dakika çevrilip, domates, tuz ve karabiber ilave edilir. Fesleğen ekleyip blenderden geçirilerek soğutulur.
Sosisler halka halka doğranır. Mantarlar ince dilimlenir. Kaşar rendelenir.
Mayalanan pizza hamuru unlu tezgâhta dikdörtgen olacak şekilde açılır. Üzerine domates sos sürülür ve kaşar serpilir. Sosis, mantar ve siyah zeytin serpiştirilerek, rulo yapılır.
İki parmak kalınlığında dilimler kesilir. İçleri yukarıya bakacak şekilde tepsiye dizilir. 2.kez mayalanmaya bırakılır. 10-15 dakika sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder