ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 yemek kaşığı çilek püresi
Jöle için:
1 litre su
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı çilek püresi
5-6 yaprak jelâtin
10-15 adet çilek
Hazırlanışı:
Süt, toz şeker, irmik, vanilya, tereyağı ve çilek jölesi tencerede pişirilir. Ateşten alındıktan sonra sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alması sağlanır. Geniş bir servis kabına dökülür.
Çilekli jöle için, su, şeker, çilek püresini şeker eriyinceye kadar ısıtılır, kenara alınır. Jelâtin soğuk suda eritilir ve ısıtılan karışıma eklenerek tamamen eriyinceye kadar karıştırılır.
İrmik tatlısının üzerine çilekli jöleyi dökülür. 4’e bölünen çilekler üzerine serpiştirilir. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyulur ve jöle kıvam alıncaya kadar soğutulur. Dilimlenerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder