Ardanın Mutfağı Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi 24 Mayıs 2015



24 mayıs ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Çilekli İrmik Tatlısı tarifi, Çilekli İrmik Tatlısı nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 24 mayıs 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 24 mayıs 2015 Yemek Tarifler, 24 mayıs pazar Ardanın Mutfağı  Çilekli İrmik Tatlısı tarifi 24.05.2015, Çilekli İrmik Tatlısı nasıl yapılır


 
Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

 
ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI

Malzemeler:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 yemek kaşığı çilek püresi

Jöle için:
1 litre su
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı çilek püresi
5-6 yaprak jelâtin
10-15 adet çilek

Hazırlanışı:
Süt, toz şeker, irmik, vanilya, tereyağı ve çilek jölesi tencerede pişirilir. Ateşten alındıktan sonra sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alması sağlanır. Geniş bir servis kabına dökülür.
Çilekli jöle için, su, şeker, çilek püresini şeker eriyinceye kadar ısıtılır, kenara alınır. Jelâtin soğuk suda eritilir ve ısıtılan karışıma eklenerek tamamen eriyinceye kadar karıştırılır.
İrmik tatlısının üzerine çilekli jöleyi dökülür. 4’e bölünen çilekler üzerine serpiştirilir. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyulur ve jöle kıvam alıncaya kadar soğutulur. Dilimlenerek servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}