samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Simit Poğaça tarifi, yeşil elma Simit Poğaça nasıl yapılır, Simit Poğaça malzeme listesi, Peynirli Kapalı Pide tarifi, Simit Poğaça nasıl yapılır, Simit Poğaça nasıl yapılır,Simit Poğaça tarifi, yeşil elma bugün, 8 Mayıs 2015 cuma yeşil elma tarifleri, 8 Mayıs 2015 cuma oktay usta tarifleri, evde Simit Poğaça nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Su
İçi İçin:
3 adet patates
1 adet soğan
50 gram sucuk
100 gram kaşar peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Zeytin yağı
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
SİMİT POĞAÇA
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Su
İçi İçin:
3 adet patates
1 adet soğan
50 gram sucuk
100 gram kaşar peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Zeytin yağı
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Unu karıştırma kabına koyuyoruz. Tuzunu serpiyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurtayı kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz. Ilık su döküyoruz ve ortadaki malzemelerle mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda mayalandırıyoruz.
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Soğanı kavuruyoruz. Salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Haşlanmış patatsleri ve sucuğu küçük küp şeklinde doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz.
Tepsi boyutunda yuvarlak bir yağlı kağıt kesiyoruz. Tezgaha ve hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle büyük bir hamur açıyoruz. Hamurdan geniş şeritler kesiyoruz. Bu şeritleri de üçgen üçgen kesiyoruz. Yağlı kağıdın kenarına üçgenlerin sivri kısmı gelecek şekilde ve geniş kısımları da hafif üst üste gelecek şekilde yan yana diziyoruz. Çember oluşturana kadar diziyoruz. İç harçtan parça parça alıyoruz, hamurların alt kısımlarına halka şeklinde koyuyoruz. Kaşar peynirinden ince dilimler kesip iç harcın üzerine yan yana diziyoruz. Hamurların sivri kısımların iç harcın üzerine doğru kapatıyoruz. Hamurların üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. İsteğe göre susam, çörekotu veya haşhaş serpiyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder