Elinin lezzetine güvenenler, “En güzel yemeği ben yaparım” diyenler ekran başına...
İSLİM KEBABI
Malzemeler:
4-5 adet orta boy patlıcan
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 yumurta
kuru baharatlar
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
2 yemek kaşığı eski kaşar peyniri rendesi
1 kase galeta unu
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1 kase domates püresi
sıvı yağ
tuz-karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar uzun uzun kesilerek biraz sıvı yağ, karabiber ve tuz ile karıştırılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek fırında kızarana kadar pişirilir. İç harcı için kıyma, doğranmış soğan, sarımsak, yumurta, baharatlar, rende kaşar, galeta unu,tuz ve baharatlar iyice yoğurularak köfte harcı hazırlanır. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak önce yuvarlanır sonra kare şekli verilerek biraz sıvı yağda kızartılır. Fırından çıkarılan patlıcanlardan iki parça alınarak artı şeklinde üst üste koyulur ortasına kızartılmış köfte yerleştirilerek bohça şeklinde katlanarak ters çevrilir. Üzerine bir dilim domates ve çarliston biber yerleştirilerek kürdan ile tutturulur. Domates püresinin içerisine istenen baharatlar koyularak ocakta ısıtılır. Fırın tepsisinin tabanına sostan dökülerek islim kebabı yerleştirilir. Üzerine kalan sos gezdirilerek 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder