Elinin lezzetine güvenenler, “En güzel yemeği ben yaparım” diyenler ekran başına...
Malzemeler:
500 gr un
3 su bardağı su
1 küp yaş maya
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
5-6 dal taze biberiye
5-6 dal taze kekik
6-7 yaprak kurutulmuş domates
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet beyaz soğan
biraz karabiber
Hazırlanışı:
Soğanlar soyulup yarım ay şeklinde doğranarak tavada bir tutam toz şeker ve biraz sıvı yağ ile karamelize edilir. Derin kaseye un ilave edilerek ortası havuz yapılır içerisinde su ve yağ ile maya eritilir. Tuz ilave edilerek yoğurulur. Kurutulmuş domatesler küp küp doğranır. Dallarından koparılan taze kekik, nane, doğranmış domatesler ve karamelize edilmiş soğanları bir kısmı da hamura katılarak tekrar yoğurulur. Cam tepsiye alınan hamur eller sürekli yağlanarak tepsiye yayılır. Daha sonra üzerine karamelize soğanlar yayılarak mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
KARAMELİZE SOĞANLI EKMEK
Malzemeler:
500 gr un
3 su bardağı su
1 küp yaş maya
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
5-6 dal taze biberiye
5-6 dal taze kekik
6-7 yaprak kurutulmuş domates
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet beyaz soğan
biraz karabiber
Hazırlanışı:
Soğanlar soyulup yarım ay şeklinde doğranarak tavada bir tutam toz şeker ve biraz sıvı yağ ile karamelize edilir. Derin kaseye un ilave edilerek ortası havuz yapılır içerisinde su ve yağ ile maya eritilir. Tuz ilave edilerek yoğurulur. Kurutulmuş domatesler küp küp doğranır. Dallarından koparılan taze kekik, nane, doğranmış domatesler ve karamelize edilmiş soğanları bir kısmı da hamura katılarak tekrar yoğurulur. Cam tepsiye alınan hamur eller sürekli yağlanarak tepsiye yayılır. Daha sonra üzerine karamelize soğanlar yayılarak mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder