Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
PİŞMEYEN KURABİYE
Malzemeler:
1 paket bisküvi
200 ml. krema
1 çay bardağı ince çekilmiş badem
Renkli şekerlemeler
1/2 su bardağı toz şeker
80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı:
Şeker tavada biraz karıştırarak karamelize edilir. Ocaktan alınarak içerisine krema eklenerek şeker eriyene kadar karıştırılır ve tekrar ocağa alınır.
Bisküvi rondoda iyice çekilir. Hazırlanan krema ve çekilmiş bademler, ufalanmış bisküvilerin üzerine dökülür. İyice karıştırılarak yoğurulur. Yağlı kağıdın arasına koyulan hamur açılır ve kalıpla şekil verilir. Eritilmiş çikolata yardımıyla renkli şekerlemeler ile kurabiyelerin üstü süslenir. Dolapta soğutulduktan sonra servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder