samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Milföy Çanağında Garnitürlü Köfte tarifi, yeşil elma Milföy Çanağında Garnitürlü Köfte nasıl yapılır, Milföy Çanağında Garnitürlü Köfte malzeme listesi, Milföy Çanağında Garnitürlü Köfte tarifi, Milföy Çanağında Garnitürlü Köfte nasıl yapılır, Milföy Çanağında Garnitürlü Köfte nasıl yapılır,Milföy Çanağında Garnitürlü Köfte tarifi, yeşil elma bugün, 4 Mayıs 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 4 Mayıs 2015 pazartesi oktay usta tarifleri, evde Milföy Çanağında Garnitürlü Köfte nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 kase garnitür
Köftesi İçin:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Sos İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam taze kekik
Tuz
Karabiber
1 domates rendesi
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtasını kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber koyup harcımızı yoğuruyoruz. Köfteyi iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve köfteleri kızartıyoruz.
Sos için, domates salçasını ve domates rendesini bir kaseye koyuyoruz. Taze kekik doğrayıp ilave ediyoruz. Tuz, karabiber döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Milföy hamurları yumuşayınca merdaneyle hafif büyütüyoruz. Milföy hamuruna önce salça sürüyoruz. Sonra biraz garnitür koyuyoruz. Sonra da kızarmış köfte koyuyoruz. Milföy hamurunun 4 köşesini köftenin üzerine zarf gibi kapatıyoruz. Ortaya bir kürdan batırıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ KÖFTE
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 kase garnitür
Köftesi İçin:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Sos İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam taze kekik
Tuz
Karabiber
1 domates rendesi
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtasını kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber koyup harcımızı yoğuruyoruz. Köfteyi iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve köfteleri kızartıyoruz.
Sos için, domates salçasını ve domates rendesini bir kaseye koyuyoruz. Taze kekik doğrayıp ilave ediyoruz. Tuz, karabiber döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Milföy hamurları yumuşayınca merdaneyle hafif büyütüyoruz. Milföy hamuruna önce salça sürüyoruz. Sonra biraz garnitür koyuyoruz. Sonra da kızarmış köfte koyuyoruz. Milföy hamurunun 4 köşesini köftenin üzerine zarf gibi kapatıyoruz. Ortaya bir kürdan batırıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder