Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 kase haşlanmış nohut
1 su bardağı erişte
1 su bardağı et suyu
su
tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
yarım limon
su
Üzeri için:
tereyağı
nane
pul biber
Servisi için:
kurutulmuş biber
Hazırlanışı:
Tencerede su kaynatıyoruz, haşlanmış nohut ilave ediyoruz. Erişteyi ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Terbiyesi için, yoğurdu ve unu bir kaseye koyuyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Soğuk et suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Eriştenin kaynayan suyundan da biraz terbiyeye koyuyoruz ve kesilmemesi için çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Terbiyeyi çorba tenceresine yavaş yavaş dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Servis kasesine çorbayı koyuyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Tereyağı kızarınca içine pul biber ve naneyi koyup karıştırıyoruz. Tereyağı sosunu çorbanın üzerine gezdirerek döküyoruz. Kurutulmuş biberleri az yağda kızartıp çorbanın yanında servis ediyoruz.
ERİŞTELİ NOHUT ÇORBASI
Malzemeler:
1 kase haşlanmış nohut
1 su bardağı erişte
1 su bardağı et suyu
su
tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
yarım limon
su
Üzeri için:
tereyağı
nane
pul biber
Servisi için:
kurutulmuş biber
Hazırlanışı:
Tencerede su kaynatıyoruz, haşlanmış nohut ilave ediyoruz. Erişteyi ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Terbiyesi için, yoğurdu ve unu bir kaseye koyuyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Soğuk et suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Eriştenin kaynayan suyundan da biraz terbiyeye koyuyoruz ve kesilmemesi için çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Terbiyeyi çorba tenceresine yavaş yavaş dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Servis kasesine çorbayı koyuyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Tereyağı kızarınca içine pul biber ve naneyi koyup karıştırıyoruz. Tereyağı sosunu çorbanın üzerine gezdirerek döküyoruz. Kurutulmuş biberleri az yağda kızartıp çorbanın yanında servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder