21 Mayıs 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Karnıyarık Tarifi



yeşil elma 21.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  Karnıyarık tarifi, yeşil elma   Karnıyarık nasıl yapılır,  Karnıyarık malzeme listesi, Karnıyarık tarifi, Karnıyarık nasıl yapılır, Karnıyarık nasıl yapılır,  Karnıyarık tarifi, yeşil elma bugün, 21 nisan 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 21 nisan 2015 perşembe oktay usta tarifleri







Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

KARNIYARIK

Malzemeler:
6 patlıcan
2 soğan
400 gr kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4 domates
3 yeşil biber
zeytinyağı
tuz
karabiber
su

Cacığı İçin:
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
3 salatalık
1 tutam dereotu
tuz
zeytinyağı
toz kırmızı biber
taze nane

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı ya da başı ve ucu kalacak şekilde soyuyoruz. Ortasıdan bıçakla bir parça çıkarıyoruz. Büyük bir tavada yağı ısıtıyoruz ve patlıcanları koyup kızartıyoruz. Patlıcanlar kızarınca dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz.

Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Biberleri ve domatesleri de küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz, soğanı koyup soteliyoruz. Kıymayı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra biberi koyup karıştırıyoruz. Domatesleri ve salçayı da koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Sıcak suyla kıvamını ayarlıyoruz. Patlıcanların ortasını kaşıkla genişletiyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. İçlerine hazırladığımız harcı paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Cacığı için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Salatalıkları soyuyoruz ve minik küp şeklinde doğruyoruz. Dereotunu doğruyoruz. Sarımsakları minik minik doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri yoğurdun içine katıp karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Toz kırmızı biber serperek ve naneyle süsleyerek servis ediyoruz




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}