21 Mayıs 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Rulo Peynirli Poğaça Tarifi



yeşil elma 21.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  Rulo Peynirli Poğaça tarifi, yeşil elma   Rulo Peynirli Poğaça nasıl yapılır,  Rulo Peynirli Poğaça malzeme listesi, Rulo Peynirli Poğaça tarifi, Rulo Peynirli Poğaça nasıl yapılır, Rulo Peynirli Poğaça nasıl yapılır,  Karnıyarık tarifi, yeşil elma bugün, 21 nisan 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 21 nisan 2015 perşembe oktay usta tarifleri



 

Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

 
RULO PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı
tuz
maden suyu

İç harcı için:

1 kase lor peyniri
1 kase kaşar peyniri rendesi
50 gr sucuk

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve mayasını ilave edip karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi yapıyoruz, ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Sütü, zeytinyağını ve maden suyunu döküyoruz. Yumurta akını koyuyoruz, sarısını üzeri için ayırıyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Ortadaki malzemeler tamamen karışında unu da katıp yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

Tezgaha un serpiyoruz, hamuru yuvarlıyoruz ve tezgaha alıyoruz. Üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle büyük dikdörtgen hamur açıyoruz. Hamurun üzerine lor peyniri serpiyoruz. Kaşar peynirini de rendeleyip üzerine serpiyoruz. Hamurun bir uzun kenarından rulo şeklinde sarıyoruz. Rulo hamuru ileri geri yaparak hem kenarının yapışmasını sağlıyoruz, hem de rulomuzu biraz daha uzatıyoruz. Rulo hamurdan 1 parmak uzunluğunda parçalar kesiyoruz.

Yağlanmış kelepçeli kalıbın kenarları dolana kadar rulo hamurları yan yana diziyoruz. Kalan uzun rulo hamuru da sarıyoruz. Kalıbın ortasına koyuyoruz ve üzerine bastırarak yayıyoruz. Bu hamurun üzerine lor peyniri serpiyoruz. Sucuğu küp küp doğruyoruz. Lorun üzerine sucuk ve rende kaşar peynir koyuyoruz. Kalıbında mayalandırıyoruz. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}