Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Hazırlanışı:
Yarım paket kedi dili bisküvi
Tencerenin içerisinde süt, toz şeker, kakao, irmik ve nişastayı karıştırarak kıvamını alana kadar pişiriyoruz
Kedi dili bisküvileri ıslatmak için, sütü ve toz şekeri küçük bir tencereye koyup ısıtıyoruz. Zeminine buzdolabı poşeti serdiğimiz baton kek kalıbına irmikli kakaolu kremanın 3'te 1'ini döküyoruz. 6 tane kedidili bisküvileri uzunlamasına diziyoruz. Bisküvilerin üzerine kaşıkla şekerli süt dökerek ıslatıyoruz. Üzerine kalan kremanın yarısını döküyoruz. Bisküvileri sütle ıslatıyoruz. Üzerine kalan kremayı döküyoruz. Spatulayla üzerini düzeltiyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerine çikolata sos sıkarak servis ediyoruz.
ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI
Hazırlanışı:
Yarım paket kedi dili bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 8 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı nişasta
Islatmak için:
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı süt
Üzeri için:
- Çikolata sos
Hazırlanışı:
Tencerenin içerisinde süt, toz şeker, kakao, irmik ve nişastayı karıştırarak kıvamını alana kadar pişiriyoruz
Kedi dili bisküvileri ıslatmak için, sütü ve toz şekeri küçük bir tencereye koyup ısıtıyoruz. Zeminine buzdolabı poşeti serdiğimiz baton kek kalıbına irmikli kakaolu kremanın 3'te 1'ini döküyoruz. 6 tane kedidili bisküvileri uzunlamasına diziyoruz. Bisküvilerin üzerine kaşıkla şekerli süt dökerek ıslatıyoruz. Üzerine kalan kremanın yarısını döküyoruz. Bisküvileri sütle ıslatıyoruz. Üzerine kalan kremayı döküyoruz. Spatulayla üzerini düzeltiyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerine çikolata sos sıkarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder