18 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 18 Mayıs 2015 Tarifleri



18 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 18 Mayıs 2015 Tarifleri, 18.05.2015 tv8 Ver Fırına son bölüm izle,tv8 Ver Fırına son bölüm tarifleri 18 mayıs 2015 , tv8 Ver Fırına tek parça full izle 18.05.2015 ,ver fırına haftanın birincisi kim oldu kim kazandı,18.05.2015 ver fırına tv8 tarifleri,




Haftaiçi her gün ekrana gelen Ver Fırına programında bulunan tariflere yayınlandıktan hemen sonra sitemizden ulaşabilirsiniz.

18 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına da bugün fırında salçalı tarifler yayınlanacak..

ÇİKOLATALI MİNİ EKLER
MALZEMELER:
250 GR SU
75 GR TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TUTAM TUZ
150 GR UN
4 YUMURTA
İÇ DOLGUSU:
200 GR KREMA
60 GR ŞEKER
150 GR ERİMİŞ BİTTER
30 GR RENDE FİLDİŞİ KUVERTÜR
HAZIRLANIŞI:
SU, TEREYAĞI, TUZ VE ŞEKERİ TENCEREDE KAYNATIN. UNU İLAVE EDİN. 1-2 DK HAMURU 
KARIŞTIRIN VE MİKSERDE HAFİF SOĞUTUN. 4 YUMURTAYI YEDİREREK İLAVE EDİN. YILDIZ UÇ 
TAKILI SIKMA TORBASINA ALIP TEPSİLERE KÜÇÜK EKLERLER SIKIN.
200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. KREMAYI ŞEKERLE ÇIRPIN VE İYİCE KABARTIN. ERİTTİĞİNİZ KUVERTÜRÜN 100 GRAMINI MİKSERDE KABARAN KREMAYA YAVAŞ YAVAŞ ÇIRPARAK YEDİRİN VE YILDIZ UÇ TAKILI SIKMA TORBASINA ALIP DOLABA KALDIRIN.
PİŞEN EKLERLERİNİZİN ORTASINI KESİN VE KREMAYI SIKIN. ÜZERİNİ KALAN ÇİKOLATAYA BATIRIP ÜZERİNE RENDE BEYAZ ÇİKOLATA SERPİN VE SERVİS EDİN.

ÜNAL TUTUCU
FIRINDA SALÇALI TAVUK
MALZEMELER
- 6 ADET KEMİKSİZ TAVUK KALÇA
- 4 ADET PATATES
- 1 SU BARDAĞI KREMA
- 1 KAHVE FİNCANI YOĞURT
- 4 ADET DOMATES
- 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 2 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
- 1 ÇAY BARDAĞI DOMATES PÜRESİ
- 2 DAL TARHUN OTU
- 1 DAL FESLEĞEN
- 1 DAL KEKİK
- 1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ
- 2 TATLI KAŞIĞI BAL
PATATESLER SOYULUP HALKA HALİNDE KESİLİP TUZ VE KARABİBER İLE KARIŞTIRILIR.
TÜM MALZEMEYLE TAVUKLAR KARIŞTIRILIR. ISIYA DAYANIKLI BİR KAP VEYA GÜVECE EN ALTA PATATESLER DİZİLİR. SALÇA VE DOMATESTEN KIVAMLI BİR SOS HAZIRLANIR. AZ SOS GEZDİRİLİP VE ÜZERİNE TAVUKLAR DİZİLİP KALAN SOS ÜZERİNE SÜRÜLÜP 220 DERECEDE 40 DAKİKA FIRINLANIR.


TAHSİN KÜÇÜK
PATATES OTURTMA 
5 ADET İRİ PATATES
İÇ HARÇ İÇİN;
150 GR DANA KIYMA
250 GR MANTAR
1 ADET KURU SOĞAN
1 KAŞIK ET SUYU
2 DİŞ SARIMSAK
100 GR KONSERVE BEZELYE
1 BAĞ TAZE KEKİK 
1 BAĞ TAZE FESLEĞEN
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER 
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER 
DAMAK ZEVKİNE GÖRE TUZ
SOS İÇİN :
1 ADET DOMATES
1 DİŞ SARIMSAK
DAMAK ZEVKİNE GÖRE TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY KAŞIĞI UN
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER 
TAZE KEKİK
TAZE FESLEĞEN
ÜZERİ İÇİN: DİLİMLENMİŞ CHEDDAR PEYNİRİ 150 GR
KIYMA VE SOĞANI AZ YAĞDA ET SUYUYLA KAVURUN. İNCE İNCE KIYDIĞINIZ MANTARLARI DA İÇİNE KOYUN. 1,5 DAL KEKİK VE FESLEĞENİ İNCE İNCE KIYIN, EKLEYİN. ZEVKİNİZE GÖRE TUZU VE DİĞER BAHARATLARI DA EKLEYİN. EN SON BEZELYEYİ EKLEYİN. BİRAZ KARIŞTIRIP ALTINI KAPAYIN.
SOS İÇİN: 1 ADET DOMATESİN KABUKLARINI SOYUP ROBOTTA ÇEKİN. DAHA SONRA 
SARIMSAĞI DA EKLEYİP BİR DAHA ÇEKİN. DİĞER MALZEMELERİ DE EKLEYİP SUYLA AÇARAK KIVAMLI BİR SOS ELDE EDİN.PATATESLERİN İÇİNİ OYUN. KAVURDUĞUNUZ HARCI İÇİNE EKLEYİN. SOSU BORCAMA KOYUN. ÜSTÜNE İÇİNİ DOLDURDUĞUNUZ PATATESLERİ KOYUN. ÜZERİNİ ALÜMİNYUM FOLYO İLE SARIN. 250 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN.

OKAN KARADENİZ
BUHARDA MANTI
250 GR KIYMA
SARIMSAK
TAZE SOĞAN
100 ML SOYA SOSU
100 GR BİBER SALÇASI
100 GR DOMATES SALÇASI
1 PAKET TAZE NANE
1 PAKET TAZE TARHUN
1 DEMET MAYDANOZ
1 PAKET FRENK SOĞANI
ZEYTİNYAĞI
KONSERVE TAVUK SUYU YA DA JÖLE TAVUK SUYU
200 GR SÜZME YOĞURT 
1 KUTU KONSERVE NOHUT
HAMUR İÇİN:
400 GR UN
4 YUMURTA SARISI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
KIYMA TAZE SOĞAN VE SARIMSAĞI KARIŞTIRIN.
SOYA SOSU VE BİBER SALÇASI EKLEYİN. DAHA SONRA TUZU VE KARABİBERİ EKLEYİN. 
HAMUR MALZEMELERİNİ KARIŞTIRARAK MAKARNA HAMURUNU YAPIN VE İNCECİK AÇIN.
HAZIRLADIĞINIZ İÇİ İÇİNE KOYUN VE YARIM AY ŞEKLİNDE KATLAYIN.
NANE, TARHUN, MAYDANOZ, FRENK SOĞANI, ZEYTİNYAĞI VE SARIMSAK İLE PESTO YAPIN. YARIM ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU EKLEYİN.
TARHUN, TAVUK SUYU, NOHUT VE YARIM SOĞANI TERLETİN. YARIM KAŞIK DOMATES VE 
BİBER SALÇASI EKLEYİN. NOHUTU VE TAVUK SUYUNU EKLEYİN, ISITIN. (NOHUTU KOYARKEN SUYUNU SÜZÜN)EN SON TEREYAĞI ,TARHUNLARI VE PESTOYU KOYUN, OCAKTAN ALIN. FIRINI BUHAR MODUNA ALIN. MANTILARI 10 DK PİŞİRİN.NOHUTLU HARÇTAN KOYUN, ÜZERİNE MANTI, ÜZERİNE ÇIRPILMIŞ YOĞURT VE PESTOYU KOYUN.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}