Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
sıvı yağ
un
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı olarak doğranarak 3’e bölünür. Bölünen parçalar ince dilimlenerek bol suda haşlanır. Yumuşayınca suyu sudan alınarak suyu süzdürülür. Una bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Tavaya biraz yağ dökülerek içerisine, sarımsaklı yoğurt, tuz ve sirke karışımı dökülür. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak üzerine yağda yakılmış pul biber gezdirilerek servis edilebilir.
Malzemeler:
Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
sıvı yağ
un
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı olarak doğranarak 3’e bölünür. Bölünen parçalar ince dilimlenerek bol suda haşlanır. Yumuşayınca suyu sudan alınarak suyu süzdürülür. Una bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Tavaya biraz yağ dökülerek içerisine, sarımsaklı yoğurt, tuz ve sirke karışımı dökülür. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak üzerine yağda yakılmış pul biber gezdirilerek servis edilebilir.
DİLDAN KÖFTE
Malzemeler:
Kızartmak için:
- sıvı yağ
- un
Sosu için:
- 250 g süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam maydanoz
Hazırlanışı:
Kıyma, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak iyice yoğurulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanarak una bulanır ve yağda kızartılır.
Süzme yoğurtla yumurta çırpılır. Köfteler kızardıktan sonra yağdan alınmadan üzerine dökülür. Kapağı kapatılarak 5 dakika pişirildikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine yağda yakılan pul biber ile doğranmış maydanoz ilave edilerek servis edilir.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
yarım bardak toz şeker
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı pekmez
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su
Hazırlanışı:
1,5 litre sıcak su tencereye alınarak içerisine tuz atılır. İçerisine 3 bardak un bırakılır. Sürekli çırparak pişirilir.Hamur tencereye yapışmamaya başladığında altı kapatılır.
Tavaya 3 kaşık tereyağı eritilerek sütü ve şekeri katılarak şerbeti pişirilir. Yapılan hamurdan kaşıkla parçalar alınarak dibine ceviz serpilen sunum tabağına koyulur. Kaşık hamur alınmadan önce şerbete batırılmalıdır. Hamurlar bitince kalan sıcak şerbet üzerine gezdirilir. Pekmezle tatlandırılır.
Malzemeler:
8 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Su
İçi İçin:
1,5 su bardağı ceviz
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Süzme yoğurtla yumurta çırpılır. Köfteler kızardıktan sonra yağdan alınmadan üzerine dökülür. Kapağı kapatılarak 5 dakika pişirildikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine yağda yakılan pul biber ile doğranmış maydanoz ilave edilerek servis edilir.
MAMALİKA
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
yarım bardak toz şeker
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı pekmez
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su
Hazırlanışı:
1,5 litre sıcak su tencereye alınarak içerisine tuz atılır. İçerisine 3 bardak un bırakılır. Sürekli çırparak pişirilir.Hamur tencereye yapışmamaya başladığında altı kapatılır.
Tavaya 3 kaşık tereyağı eritilerek sütü ve şekeri katılarak şerbeti pişirilir. Yapılan hamurdan kaşıkla parçalar alınarak dibine ceviz serpilen sunum tabağına koyulur. Kaşık hamur alınmadan önce şerbete batırılmalıdır. Hamurlar bitince kalan sıcak şerbet üzerine gezdirilir. Pekmezle tatlandırılır.
METEZ
8 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Su
İçi İçin:
1,5 su bardağı ceviz
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Unun ortası açılarak, tuz sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve yeterince su ilave edilerek hamur yoğurulur. İçi için soğan doğranarak sıvı yağ ile birlikte kavrulur. İçerisine çekilmiş ceviz, pul biber ve tuz eklenip karıştırılır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Yoğrulan hamur ikiye bölünür. Her bir beze açılarak, bardak ile yuvarlaklar kesilir. Yuvarlakların içerisine iç harç koyularak yarım ay şeklinde kapatılır. Tuzlu kaynar suda haşlanarak süzülen metezlerin üzerine yağ ile yakılan pul biber gezdirilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder