Refika'nın Mutfağı 18 Nisan 2015 ntv- 18.04.2015 Refika'nın Mutfağı Hintli Çinli Börek Tarifi



Refika'nın Mutfağı 18 Nisan 2015 ntv- 18.04.2015 Refika'nın Mutfağı Hintli Çinli Börek Tarifi, Hintli Çinli Börek tarifi, refikanın mutfağı Hintli Çinli Börek tarifi, parmak tavuk nasıl yapılır, Hintli Çinli Börek Tarifi, Hintli Çinli Börek Tarifi



Refika hızla yapabileceğimiz lezzetli tariflerle hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. İşte yerken kendinizi durduramayacağınız bir börek.

HİNTLİ ÇİNLİ BÖREK

Malzemeler:
200 gr kıyma
1/2 adet soğan
1/8 beyaz lahana
1 adet havuç
3 dal taze soğan
1 avuç ceviz
2 adet yufka
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı soya sosu

Hazırlanışı:
Havucu rendeleyin, lahanayı ince ince doğrayın. kıymayı yapışmaz ve geniş bir tavada kavurun. Kıyma suyunu salıp tekrar çekmeye başlayınca robotta çektiğiniz yarım soğanı ve elinizle ufalttığınız  cevizi ekleyin. Havuç, lahana ve ince ince doğradığınız 3 dal taze soğanı ekleyin. Karışımı 2 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı köri ve 2 çorba kaşığı soya sosunu ekleyip tavanın dibine yapışan lezzetli kısımları kazıyın.
Başka bir tavaya 1 adet yufkayı yerleştirin. İkinci yufkayı iri parçalara ayırıp ilk yufkanın ortasına kırışık bir şekilde yerleştirin. Kırışık şekilde yerleştirince daha fazla kıtırtı elde edeceksiniz ve böreğin lezzeti inanın çok fark edecek. Lahanalı karışımı yufkanın ortasına yayın. Kalan yufkaları da  karışımın üstüne koyun ve tavanın kenarından  sarkan yufkaları da ortaya doğru kapatıp 2-2,5 dakika pişirin. Bu süre sonunda altı renk almışsa üzerine bir kapak kapatın ve tavayla beraber elinizi 180 derece çevirip böreği kapağa alın. Ardından böreği kaydırarak tavaya koyun ve 3 dakika kadar da öyle pişirin. Bu sürede dilerseniz üzerine yarım çorba kaşığı kadar tereyağı sürebilirsiniz. Diğer taraf da pişince yine çevirerek servis tabağına alın ve tereyağı sürmediğiniz tarafına da kalan tereyağını sürün. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}