22 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 22 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 22 nisan 2015 nurselin mutfağı Ciğer Taplama nasıl yapılır, 22 nisan 2015 nurselin mutfağı Ciğer Taplama tarifi, Ciğer Taplama malzemeleri, Ciğer Taplama nasıl pişirilir, Ciğer Taplama nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ciğer Taplama, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 22.04.2015 Ciğer Taplama Tarifi Bitlis
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ciğer Taplama tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 tane kuzu ciğer
1 tane kuzu yüreği
8 bardak köftelik bulgur
2 sivri biber
2 kuru soğan
3 kaşık reyhan
1,5 kaşık tuz
Sosu İçin:
2 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Ciğer ve yürek kıyma makin asında iki kez çekilir. İçerisine bulgur, doğranmış soğan, sivri biber, tuz ve reyhan ilave edilerek iyice yoğurulur. Daha sonra yoğrulan bulgurlu köfteden küçük yuvarlaklar yapılarak, yuvarlağın ortasına parmak basılır ve kaynayan tuzlu suda haşlanır. Sosu için tereyağı ve sıvı yağ kızartılarak içerisine pul biber atılır. Haşlanan köftelerin üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Yeşil soğanlar ve maydanoz ince doğranır. Köftelerin üzerine serpilir.
CİĞER TAPLAMASI
Malzemeler:
1 tane kuzu ciğer
1 tane kuzu yüreği
8 bardak köftelik bulgur
2 sivri biber
2 kuru soğan
3 kaşık reyhan
1,5 kaşık tuz
Sosu İçin:
2 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Ciğer ve yürek kıyma makin asında iki kez çekilir. İçerisine bulgur, doğranmış soğan, sivri biber, tuz ve reyhan ilave edilerek iyice yoğurulur. Daha sonra yoğrulan bulgurlu köfteden küçük yuvarlaklar yapılarak, yuvarlağın ortasına parmak basılır ve kaynayan tuzlu suda haşlanır. Sosu için tereyağı ve sıvı yağ kızartılarak içerisine pul biber atılır. Haşlanan köftelerin üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Yeşil soğanlar ve maydanoz ince doğranır. Köftelerin üzerine serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder