Nurselin Mutfağı 20 Nisan 2015 Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav Tarifi Adana



20 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 nisan pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 20 nisan 2015 nurselin mutfağı Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav nasıl yapılır, 20 nisan 2015 nurselin mutfağı Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav tarifi, Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav malzemeleri, Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav nasıl pişirilir, Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav nasıl yapılır, nurselin mutfağı Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav, Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı  20.04.2015 Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav Tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Soğanlı Tavuklu ve Siyah Havuçlu Pilav tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


SOĞANLI TAVUKLU VE SİYAH HAVUÇLU PİLAV

Malzemeler:

Soğanlı tavuğu için:
2 parça tavuk göğsü 
2 kuru soğan. 
yarım demet maydanoz. 
1 fincan sıvı yağ. 
1 tatlı kaşığı karabiber. 
1 çay kaşığı tuz. 
1 tatlı kaşığı kimyon. 
1 tatlı kaşığı pul biber. 
1 tatlı kaşığı toz biber. 
1 tatlı kaşığı kekik.


Pilavı için:

4 adet siyah havuç
1 çay bardağı nar ekşisi
1 tutam taze zahter
1 adet kuru soğan
4 bardak bulgur
1 kase nohut 
2 kaşık tereyağ 
1 tatlı kaşığı tuz
6 bardak su


Sosu için:

yarım bardak ceviz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı:
Tavuk göğsü dövülerek inceltilir. Sıvı yağ ve baharatlar karıştırılarak dövülen tavuk göğsü ile karıştırılır. Yağlı kağıdın üzerine alınır ve içine yemeklik doğranan soğan ve ince kıyılmış maydanoz koyularak rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt ve folyo ile kaplanıp 200 derecede fırında pişirilir. 
Siyah havuçların kabukları soyulup doğranarak haşlanır. Doğranan soğanlar yağda kavrulur. Rengi dönünce üzerine bulgur eklenir. Üzerine haşlanan havuçlar suyu ile beraber ilave edilir. Islatılmış nohut eklenir ve pişirilmeye bırakılır. Pişmeye yakın doğranan zahter katılır ve nar ekşisi gezdirilip demlenmeye bırakılır. 
Fırından çıkan tavuklar 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Sunum tabağına alınan pilavın etrafına dizilir. Üzerine yağda yakılan pul biber ve kimyonla karıştırılan ceviz serpilerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}