13 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 nisan pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 nisan 2015 nurselin mutfağı Hurmalı Kömbe nasıl yapılır, 13 nisan 2015 nurselin mutfağı Hurmalı Kömbe tarifi, Hurmalı Kömbe malzemeleri, Hurmalı Kömbe nasıl pişirilir, Hurmalı Kömbe nasıl yapılır, nurselin mutfağı Hurmalı Kömbe, Nurselin mutfağı antakya yemekleri, Nurselin Mutfağı 13.04.2015 Hurmalı Kömbe Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Hurmalı Kömbe tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 bardak un
2 bardak tereyağı
1 bardak şeker
yarım bardak sıvı yağ
1 bardak süt
10 tane damla sakızı
1 kaşık kömbe baharatı
yarım bardak kavrulmuş susam
İç Harcı İçin:
yarım kilo hurma
yarım bardak ceviz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
1,5 bardak susam
Hazırlanışı:
Hurma robotta çekilerek cevizle karıştırılır. Hamuru için eritilmiş tereyağı, süt, 1 tatlı kaşığı şekerle dövülmüş damla sakızı, kömbe baharatı, kavrulmuş susam, şeker ve un karıştırılarak hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak içli köfte yapar gibi içi oyulur ve içine hurma ceviz karışımı doldurularak kapatılır. Kalıpta şekil verilerek susma batırılır ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek 175 derece fırında pişirilir.
HURMALI KÖMBE
Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 bardak un
2 bardak tereyağı
1 bardak şeker
yarım bardak sıvı yağ
1 bardak süt
10 tane damla sakızı
1 kaşık kömbe baharatı
yarım bardak kavrulmuş susam
İç Harcı İçin:
yarım kilo hurma
yarım bardak ceviz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
1,5 bardak susam
Hazırlanışı:
Hurma robotta çekilerek cevizle karıştırılır. Hamuru için eritilmiş tereyağı, süt, 1 tatlı kaşığı şekerle dövülmüş damla sakızı, kömbe baharatı, kavrulmuş susam, şeker ve un karıştırılarak hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak içli köfte yapar gibi içi oyulur ve içine hurma ceviz karışımı doldurularak kapatılır. Kalıpta şekil verilerek susma batırılır ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek 175 derece fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder