TRT 1 20.04.2015 İyi Fikir Füsun Fırat Ispanaklı Patates Tart Tarifi
8-9 patates
1 demet ıspanak
100 gr tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
8-10 dilim pastırma
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı:
Patatesin yarısını haşlayıp ezin. Sütü, yumurtayı, doğranmış pastırmayı, ince kıyılmış ıspanağı, eritilmiş tereyağını, kaşar rendesinin(yarısı), tuz, karabiber ve kırmızıbiberi patatesin içine ekleyip iyice karıştırın. Kalan çiğ patatesleri, cips gibi yuvarlak doğrayın. Kelepçeli kalıbın her tarafını tereyağı ile yağlayın. Doğradığınız patates dilimleri ile kalıbın tabanını ve yanlarını kaplayın.
Hazırladığınız ıspanaklı patates karışımını kalıba yerleştirin. Kalan kasar rendesini üzerine serpip 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder