Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
MİDYE BÖREK
Malzemeler:
5 adet yufka
yarım kalıp beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Yufkaların her bir 4 parçaya ayrılır. Her bir parçanın üzerine yağ ve süt karışımı sürülerek geçiş kenarından uç kısma doğru büzülür. Arasına peynir ve doğranmış maydanoz karışımı koyularak gevşek bir şekilde sarılır ve fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine eritilen tereyağı ve yumurta sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir.
YULAFLI KURABİYE
Malzemeler:
16 yemek kaşığı yulaf ezmesi
100 gr ceviz
1 tutam zencefil
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta, yulaf ezmesi, zencefil, ceviz, vanilya, un ve kabartma tozu karıştırılarak cıvık bir hamur yoğurulur. Yağlı kağıt serilen tepsiye hamurdan paçalar alınarak şekil verilmeden gelişi güzel yerleştirilir.140 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
CHEESECAKE
Malzemeler:
Hamuru İçin:
2,5 paket yulaflı bisküvi
110 gr tereyağı
Kreması İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket süt kreması
2 paket toz krem şanti
1 paket labne
Sosu İçin:
500 gr vişne
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 bardak su
Hazırlanışı:
Bisküviler iyice ufalanarak eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırılır. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırılarak tabanına sıkıştırılır. Kreması için yumurta ve şeker, yoğurt, süt kreması krem şanti ve labne mikserle çırpılarak kalıptaki bisküvilerin üzerine dökülür ve kelepçeli kalıbın altı ve etrafını kaplayacak şekilde önce folyo sonra yağlı kağıt ile kaplanıp, tepsiye alınır fırında biraz pişirilir.vişne, şeker, nişasta ve su pişirilerek soğutulur. Pişen cheesecake kalıptan çıkarılmadan üzerine soğumuş vişneli sos dökülür. Dolapta iyice soğuduktan sonra kelepçesi çıkarılarak servis edilir.
ISPANAKLI NİŞ
Malzemeler:
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
İç harcı İçin:
yarım kğ ıspanak
5 dilim pastırma
100 gr beyaz peynir
yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
100 gr süt kreması
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri yoğurularak hazırlanan hamur tart kalıbının tabanına iyice yayılır. Ispanaklar yıkanarak ince ince doğranır ve tavada biraz çevrilir.Solduktan sonra altı kapatılır. İçerisine doğranmış sarımsak, peynir, doğranmış pastırma,süt, un, karabiber,pul biber, tuz ve süt kreması eklenerek iyice karıştırılır. Tart hamurunun üzerine hazırlanan ıspanaklı karışım yayılır. Fırına sürülerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder