samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Cevizli Baget Ekmek tarifi, yeşil elma Cevizli Baget Ekmek nasıl yapılır, Cevizli Baget Ekmek malzeme listesi, Cevizli Baget Ekmek tarifi, Cevizli Baget Ekmek nasıl yapılır, Cevizli Baget Ekmek nasıl yapılır, Cevizli Baget Ekmek tarifi, yeşil elma bugün, 27 nisan 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 27 nisan 2015 pazartesi oktay usta tarifleri, evde Cevizli Baget Ekmek nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
Hamur İçin:
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı ceviz
1 su bardağı ceviz
Aldığı kadar un
Servis İçin:
Kiraz domates
Burgu peynir
Hazırlanışı:Unu ve tam buğday ununu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve toz şekerini serpiyoruz. Cevizleri elimizle kırıyoruz ve una katıyoruz. Harmanlıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağını, sütü ve ılık suyu döküyoruz. Sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Gerekirse biraz daha ılık su koyuyoruz. Hamuru iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Hamuru tezgaha alıyoruz ve hamuru toparlıyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı ileri geri yapıp baget ekmek şekli veriyoruz. Baget ekmek kalıplarımızı yağlıyoruz. Hamurları kalıplara koyuyoruz. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürüyoruz. Bu kalıplarda mayalanmaya bırakıyoruz. Kalıp yoksa yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz ve mayalandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Burgu peynir ve kiraz domatesle servis ediyoruz.
CEVİZLİ BAGET EKMEK
Malzemeler:
Hamur İçin:
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı ceviz
1 su bardağı ceviz
Aldığı kadar un
Servis İçin:
Kiraz domates
Burgu peynir
Hazırlanışı:Unu ve tam buğday ununu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve toz şekerini serpiyoruz. Cevizleri elimizle kırıyoruz ve una katıyoruz. Harmanlıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağını, sütü ve ılık suyu döküyoruz. Sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Gerekirse biraz daha ılık su koyuyoruz. Hamuru iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Hamuru tezgaha alıyoruz ve hamuru toparlıyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı ileri geri yapıp baget ekmek şekli veriyoruz. Baget ekmek kalıplarımızı yağlıyoruz. Hamurları kalıplara koyuyoruz. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürüyoruz. Bu kalıplarda mayalanmaya bırakıyoruz. Kalıp yoksa yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz ve mayalandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Burgu peynir ve kiraz domatesle servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder