Pandispanya
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı fındık yağı
- kırmızı şeker hamuru
- biraz yeşil şeker hamuru
- siyah rekli gıda boya kalemi
- 1,5 kg çilek
- 80 gr tereyağı
- 280 gr labne peyniri
- 400 gr. Pudra şekeri
- 2 çay kaşığı badem aroması
- 1 paket krem şanti
4 yumurta akı ve şekerin yarısını iyice çırpın.
4 yumurta sarısı ile şekerin diğer yarısını çırpın. Sıvıyağ ve kaynar suyu ilave edin, çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çok az çırpın.
Karışıma beyaz karışımın yarısını koyun. Spatula ile yarım daire şeklinde karıştırın, sonra diğer yarısını koyup karıştırın.
Kalp şeklindeki kalıbın sadece altını yağlayın ve unlayın. Hamurunuzu dökün ve 170 derecede 20 dakika pişirin.
Üst kısmını kapak olacak şekilde kesin. İçini oyup krema ve çilekle doldurun. Kekin kapağını kapatıp tekrar kremayı üzerine ince bir tabaka sürün. (çilekler iri doğranır vok tavada sotelenir, suyu süzülür)
kırmızı şeker hamurunu açıp keki kaplayalım ve çilek motifi verelim. Yeşil şeker hamuruyla da çileğin sap kısmını yapalım. Üzerine siyah gıda kalemiyle noktalar yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder