17 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Peynirli Papatya Poğaça Tarifi



samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Peynirli Papatya Poğaça tarifi, yeşil elma Peynirli Papatya Poğaça nasıl yapılır, Peynirli Papatya Poğaça malzeme listesi, Peynirli Papatya Poğaça  tarifi, Peynirli Papatya Poğaça nasıl yapılır, Peynirli Papatya Poğaça nasıl yapılır, Peynirli Papatya Poğaça tarifi, yeşil elma bugün, 17 nisan 2015 cuma yeşil elma tarifleri, 17 nisan 2015 cuma oktay usta tarifleri, evde Peynirli Papatya Poğaça nasıl yapılır

 

Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

PEYNİRLİ PAPATYA POĞAÇA

Malzemeler:
 4,5 su bardağı un
 Yarım paket yaş maya
 1 çay bardağı süt
 Yarım çay bardağı yağ
 Tuz
 Su
 1 adet yumurta
 100 gram çerkez peyniri
 150 gram beyaz peynir
 Kat araları için tereyağı

Üzeri İçin:
 Yumurta sarısı
 Çörek otu
 Susam

Hazırlanışı:
Hamur için süt ve yağ karıştırılır. İçerine maya atılarak eritilir. Rendelenmiş peynir, tuz, un ve su ile hamur yoğurulur. Hamuru 3 parçaya bölüyoruz, bir parça orta kısmı oluşturacağı için portakaldan biraz daha büyük bir parça oluyor. Kalan hamuru da iki parçaya bölüyoruz ama biri diğerinden biraz daha büyük olacak. Büyük olan hamurdan 6 beze koparıp yuvarlıyoruz. Hamurların üzerine un serperek tatlı tabağından biraz daha büyük açıyoruz. Aralarına tereyağı sürerek 6 kat üst üste koyuyoruz. Orta boy hamurdan 5 beze bölüyoruz ve un serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Aralarını tereyağıyla yağlayarak üst üste koyuyoruz. Son hamuru da elimizle büyütüp kalan tereyağından sürüyoruz ve uçlarını birleştirip, yuvarlıyoruz. Yuvarlak fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. 6 katlı hamuru merdaneyle biraz daha büyütüyoruz. Fırın tepsisine hamuru alıyoruz. Hamurun ortasından başlayıp bıçakla ya da ruletle önce artı, sonra çarpı şeklinde kesiyoruz. Kenar kısmı bütün kalıyor. Ortadaki üçgen uçları tutup geriye doğru yatırıyoruz. Ortadaki yuvarlak boşluğa 5 katlı hamuru koyuyoruz. Eğer sığmazsa 5 katlı hamurun fazla kenarını kesebiliriz. 5 katlı hamuru da ortaya yerleştiriyoruz. Bu hamurun da yine orta kısmını 6 üçgen çıkacak şekilde kesiyoruz. Bu üçgenlerin ucundan tutup yine geriye doğru yatırıyoruz. Ortadaki boşluğa da kalan hamuru koyup elimizle yayıyoruz. Hamurun üzerini isteğe göre makasla minik minik keserek şekil veriyoruz. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu ve susam sürüyoruz. Hamuru tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}