samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Çikolata Havuzlu Kek tarifi, yeşil elma Çikolata Havuzlu Kek nasıl yapılır, Çikolata Havuzlu Kek malzeme listesi, Çikolata Havuzlu Kek tarifi, Çikolata Havuzlu Kek nasıl yapılır, Çikolata Havuzlu Kek nasıl yapılır, Çikolata Havuzlu Kek tarifi, yeşil elma bugün, 17 nisan 2015 cuma yeşil elma tarifleri, 17 nisan 2015 cuma oktay usta tarifleri, evde Çikolata Havuzlu Kek nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı tepeleme un
Sosu İçin:
1 su bardağı krema
160 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
ÇİKOLATA HAVUZLU KEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı tepeleme un
Sosu İçin:
1 su bardağı krema
160 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
Ortası havuz şeklinde tart kalıbını tereyağıyla yağlıyoruz. Toz fındığı içine döküyoruz, tüm kalıbı kaplaması için sallıyoruz. Fazla gelen toz fındığı bir kaba döküp kek içine katmak üzere ayırıyoruz.
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz, tekrar çırpıyoruz. Toz fındığı, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ve unu döküyoruz. Mikserle tekrar çırpıyoruz. Kek harcını kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Küçük bir tencereye kremayı döküyoruz. Kaynayınca içine çikolataları koyuyoruz. Altını kapatıyoruz ve sıcağıyla eritip karıştırıyoruz. Sosumuzu soğumaya bırakıyoruz. Kek pişince ilk sıcaklığı çıkmasını bekliyoruz. Servis tabağına keki ters çeviriyoruz. Ortadaki boşluğa da çikolata sosu döküyoruz. İstediğimiz malzemeyle süsleyerek ve servis ediyoruz.
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz, tekrar çırpıyoruz. Toz fındığı, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ve unu döküyoruz. Mikserle tekrar çırpıyoruz. Kek harcını kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Küçük bir tencereye kremayı döküyoruz. Kaynayınca içine çikolataları koyuyoruz. Altını kapatıyoruz ve sıcağıyla eritip karıştırıyoruz. Sosumuzu soğumaya bırakıyoruz. Kek pişince ilk sıcaklığı çıkmasını bekliyoruz. Servis tabağına keki ters çeviriyoruz. Ortadaki boşluğa da çikolata sosu döküyoruz. İstediğimiz malzemeyle süsleyerek ve servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder