Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
KREMALI KURABİYE
Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr tereyağı
3,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta 3 kaşık pudra şekeri
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
Kreması için:
3 bardak süt
54 kaşık un
5 kaşık toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri yoğurularak kurabiye hamuru hazırlanır ve oklavayla açılır. Açılan hamurdan yuvarlak şekiller çıkarılır. Yuvarlak hamurların yarısının orta kısmından küçük yuvarlaklar kesilerek ortası delinir ve tepsiye yerleştirilerek 170 derece ısıtılan fırında pişirilir. Bu arada kreması için süt, un, şeker ve vanilya pişirilerek soğumaya bırakılır.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine soğuk krema sürülür. Üzerine ortası delik kurabiye yerleştirilir.
Üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
HAŞHAŞLI BÖREK
Malzemeler:5 bardak un
2 kaşık toz şeker
1 paket kuru maya
1 bardak süt
yarım kaşık tuz
1 bardak sıvı yağ
2 bardak su
iç harcı için:
2 bardak ceviz
3 bardak çekilmiş haşhaş
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir ve dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamurlar bezelere ayrılır. Bezeler yağa ve haşhaşa bulanarak oklavayla olabildiğince ince açılır. İç harcı için ceviz dövülür. Açılan hamurun üzerine biraz yağ sürülerek karşılıklı iki tarafından katlanır arasına ceviz koyularak bohça şeklinde katlanarak fırın tepsisine dizilir.180 derece fırında pişirilir.
SAC BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru için:
5 bardak un
4 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
su
İç harcı için:
1 kaşık tereyağı
yumurta
yarım kalıp peynir
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurulur. İki bezeye ayrılarak bezeler tabaktan büyük şekilde oklavayla açılır ve üzerine tereyağı sürülerek rulo şeklinde sarılarak yuvarlanır.Buzdolabında dinlendirilir.
İç harcı için tavada tereyağı eritilir.Üzerine yumurtalar kırılarak karıştırılır ve pişirilir içerisine maydanoz, pul biber ve peynir eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Dinlenen hamurlar oklavayla tepsi büyüklüğünde açılır. Fırın tepsisinin tabanı tereyağı ve sıvı yağla yağlanır. Üzerine açılan hamur el ile bastırılarak yayılır. Hamurun üzerine iç harç yayılarak aynı şekilde açılan diğer hamur üzerine kapatılır.Tepsi ocağın üzerinde kısık ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
ÇIKI DOLMA
Malzemeler:
400 gr asma yaprağı
4 parça kemikli et
1,5 bardak kuru bakla
3 kuru soğan
yarım bardak kırmızı mercimek
yarım bardak yeşil mercimek
1 bardak bulgur
1,5 bardak yarma
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 bardak su
Hazırlanışı:
Kuru bakla, yarma ve yeşil mercimek geceden ıslatılır.Tavaya sıvı yağ dökülerek yemeklik doğranmış kuru soğanlar kavrulur. İçerisine baharatlar, salça ve ıslatılmış bakliyatlarla birlikte mercimek, bulgur eklenerek kavrulur.1 bardak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. İçerisine doğranmış maydanoz ve dereotu da eklenerek iç harç soğutulur. Tencerenin içerisinde kemikli et arkalı önlü kızartılır.Asma yapraklarına soğuyan iç harçtan koyularak bohça şeklinde sarılır ve kemikli etin üzerine yerleştirilir. Hepsi sarıldıktan sonra üzerine sıcak su dökülerek ocakta pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder