Haftaiçi her gün ekrana gelen Ver Fırına programında bulunan tariflere yayınlandıktan hemen sonra sitemizden ulaşabilirsiniz.
Ünal'ın Baharatlı İsli Tavuk Tarifi
- 6 adet tavuk kalça kemiksiz
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 yemek kaşığı kuru adaçayı
- 1 yemek kaşığı kuru ıhlamur
- 1 yemek kaşığı biberiye
- 1 yemek kaşığı fesleğen
- Kokulu tomurcuk çay
- Karabiber
- Tuz
Ete tuz ve karabiber sürün 190 derecede (ızgara bölümünde) arkalı önlü 20 dk. Pişirin.Yuvarlak çelik tencereye baharatların hepsini koyun, ocağı yakin. Üzerine ızgara telini koyun pişen tavukları yerleştirin, kapağı kapatın. Alüminyum folyo ile tencerenin üstünü tamamen kapatın. Böylece baharatların kokusu ete sinecektir.
Tahsin'in Kuşgözü Tarifi
- Kemiksiz derili açılmış kalça but 5 adet
İçi için:
- 50 gram yemeklik fıstık
- 100 gram kaşar (rende)
- 50 gram kuş üzümü (her zamanki gibi sıcak suda ıslatıyoruz)
- 1 dal taze fesleğen
- 3 dal taze kekik
- 2 adet mantar
- Tuz, karabiber
Bu malzemelerin hepsini harmanlayın. Tuz ve karabiberi göz kararı ekleyin. Açılmış bütün üzerine bu harci sürün ve ufak ufak rulo pasta sarar gibi sarıp pişireceğiniz borcama dizin.
Bu pişerken;
Malzemeler:
- Yarim çay kaşığı tuz
- Yarim çay kaşığı karabiber
- Yarim çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak (havanda dövülecek)
Yapılışı:
Bunları yağla karıştırın ve tavukların üzerine sürüp geri kalanını pişirdiğiniz borcama dökün. Önceden ısıtılmiş 225 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Sos;
Malzemeler:
- 5 adet mantar (elma dilimle)
- 2 diş sarımsak
- 200 gram krema
- 1 dal taze fesleğen
- 1 dal taze kekik
- Az karabiber
- Az tuz
- 1 kaşık tereyağı
Yağla birlikte tavada elma dilimi olarak kestiğiniz mantarları soteleyin. 2 diş sarımsağı ince ince kıyarak ekleyin. Taze fesleğen ve kekiğin yapraklarını ince ince kıyarak içine ekleyin. Az tuz ve karabiber ekleyin ve soteleyin. En son 200 gram kremayı ekleyin. Kaynayınca kesilmemesi için karıştırın. Kıvam alınca altını kapatın. Servis ederken tavukların üzerine gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder