10 Nisan 2015 Cuma Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 10.04.2015



10 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 10.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 10 nisan 2015 cuma son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 10 nisan 2015





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..




BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım bardak su

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 bardak su

Üzeri İçin:
toz fıstık
ceviz içi

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur nişasta yardımıyla incecik açılır.Açılan hamur 4 parçaya bölünür.Her parça geniş tarafından oklavaya gevşek sarılır.Sonra oklavadan büzülerek çıkarılır ve yuvarlak şekil verilerek fırın tepsisine dizilir.Üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Bu aradan şerbeti için su ve şeker kaynatılarak soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür. Fıstık ve ceviz ile süslenerek servis edilir.





ÇİRLEME


Malzemeler:
1 kğ iri doğranmış kuzu kuşbaşı
2 kase çir ( gün kurusu kayısı)
1 su bardağı pekmez
2 adet kuru soğan
3 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Kuzu eti tuz ile birlikte düdüklüde haşlanır. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar terayağında kavrulur.İçerisine salça, haşlanmış nohut, kayısı, tuz, karabiber ve haşlanan et suyu ile birlikte ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Piştikten sonra altını kapatmaya yakın içerisine bir bardak pekmez ilave edilerek servis edilir.




ÇULLAMA


Malzemeler:
1 bütün tavuk
3 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 bardak su

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Tavuk tuz ilavesiyle düdüklüde haşlanır. Haşlandıktan sonra kemiklerinden ayrılarak didiklenir.
Un ve sıvı yağ tencerede, unun rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine biraz salça eklenerek tavuk suyu ve su ilave edilerek sürekli karıştırarak kıvamı açılır (Muhallebi kıvamında olacak). Kıvamını aldıktan sonra dikdörtgen borcama dökülerek üzerine didilen etler serpilir.Onun da üzerine tereyağı ve pul biber kızartılarak dökülür.Afiyet olsun.





PATLICANLI SAC BÖREĞİ


Malzemeler:
Hamuru İçin:
6 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
su

İç Harcı İçin:
400 gr dana kıyma
3 adet patlıcan
4 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
un, su ve tuz ile hamur yoğurularak bezelere ayrılır ve dinlenmeye bırakılır. İç harcı için yağ ilavesiyle kıyma kavrulur. Üzerine yemeklik doğranan kuru soğan ve biberler ilave edilir.Patlıcanlar küp küp doğranarak tuzlu suda bekletilir.Daha sonra suyu süzülür. Pişen kıyma karışımına eklenir.Domatesler de yemeklik doğranarak ilave edildikten sonra salça, pul biber ve karabiber eklenerek biraz daha pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur bezelerinin her biri yuvarlak açılarak ikiye katlanır. Yarım ay şeklindeki hamurun yarısına iç harçtan koyularak diğer tarafı üzerine kapatılır ve sıcak sac üzerinde arkalı önlü pişirilir. İsteğe göre üzerine yağ sürülebilir.Afiyet olsun.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}