09 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 09.04.2015



09 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 09.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 08 nisan 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 09 nisan 2015





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KEREBİÇ TATLISI

Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 kğ irmik
4 kaşık katı yağ
1 bardak un
1,5 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1,5 bardak sıvı yağ
2 bardak ılık su

Kerebiç Sosu:
120 gr çöven otu suyu
7 bardak şeker
3,5 bardak su

İç Harcı İçin:
1,5 bardak ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
İrmik, yağ, un, kabartma tozu, mahlep, sıvı yağ ve ılık su ile hamur yoğurulur. Bu arada kerebiç sosu için için çöven otu suyu, şeker ve su iyice köpürene kadar mikserle çırpılır.Dolapta 15 dk soğutulur. Ceviz rondodan geçirilerek tarçınla karıştırılır. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak içli köfte gibi açılır.İçerisine ceviz doldurularak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. 200 derece önceden ısıtılmış sıcak fırında 15 dk pişirilir. Piştikten sonra soğutularak kerebiç sosu ile birlikte üzerine tarçın serpilerek servis edilir.




TANTUNİ

Malzemeler:
1,5 kğ kaburga kısmından bıçak arası doğranmış parça et
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su

Açık Ekmek İçin:
yarım bayat ekmek
3,5 bardak un
1 fiske tuz
su

Salatası İçin:
4 adet domates
4 adet soğan
yarım demet maydanoz
1 kaşık sumak

Hazırlanışı:
Bayat ekmek, un, tuz ve su le hamur yoğurulur.Ete yarım çay bardağı su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir.Üzerine sıvı yağ dökülerek kavrulur. Yoğurulan hamur oklavayla tabak büyüklüğünde açılarak yağsız tavada arkalı önlü pişirilir.Ayrı bir yerde domates, soğan ve maydanoz doğranarak sumak ilavesiyle karıştırılır. Pişen lavaşların içerisine pişen et ve hazırlanan domatesli söğüş karışımı toz biber ve tuz eklenerek dürüm yapılır. Turşu ile birlikte servis edilir.


SİNİ KÖFTESİ


Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 adet patates
6 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
2 bardak un
2 kaşık biber salçası
1 fiske tuz
1 bardak su

İç Harcı İçin:
750 gr kuzu kıyma
3 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 kaşık biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 bardak su

Hazırlanışı:
Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılarak şişmesi için bekletilir. İçerisine un, salça ve tuz ilave edilerek yoğurulur. Biraz yoğurduktan sonra içerisine haşlanmış patates ilave edilerek yoğurmaya devam edilir.Tavada kıyma et ve kuru soğanlar sıvı yağ ile birlikte kavrulur. İçerisine salça,tuz,karabiber eklenir. Kapattıktan sonra doğranmış maydanoz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur 2'ye ayrılır. Yuvarlak fırın tepsisine yağlı su ile ıslatılan il ile ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yayılır. Üzerine kıymalı harç dökülür.Üzerine tekrar hamur döşenir ve en üstüne yağ sürülür.Bıçakla dilimlere ayrılır ve üzerine bir bardak su gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında 45 dk  kızartılır.



YÜZÜK ÇORBASI

Malzemeler:
500 gr kemikli et
2 adet turunç
1 bardak nohut
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için:
yarım bardak irmik
3,5 bardak un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Islatılmış nohut ve et düdüklüde haşlanır. İrmik, un, yumurta ve tuz karıştırılarak sert bir hamur yoğurulur. Hamurdan bir beze alınarak un yardımıyla açılır. Açılan hamurdan şişe kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar çıkarılır. Turunçların suyu sıkılır. Tencereye tereyağı ve salçalar eklenerek kavrulur. Üzerine nane,  pişen etin suyu, 2 bardak su, piştikten sonra didiklenen etler ve nohut ilave edilerek kaynamaya bırakılır. İçerisine turunç suyu ve kesilen halka hamurlar eklenerek 5 dk daha kaynatılır.Afiyet olsun.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}